MENIU

Rată de infectare URIAȘĂ, în Capitală. Decizia privind CARANTINAREA, respinsă de Grupul tehnico-științific

Decizia privind CARANTINAREA, pe masa autorităților / Foto: Inquam

Grupul tehnico științific respinge propunerea de carantinare a Capitalei și Județului Ilfov înaintată de INSP. Anunțul a fost făcut de șeful DSU, Raed Arafat.

Grupul tehnico-ştiinţific din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis să respingă propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică privind carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, a anunţat, vineri, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

"Astăzi, a avut loc întâlnirea Grupului tehnico-ştiinţific, în cadrul căruia ne-am consultat pe propunerea INSP de carantinare a Bucureşti - Ilfov. Hotărârea votată, în majoritatea grupului, a fost de a nu se carantina Bucureşti - Ilfov. Aceasta va fi propunerea care va merge către CNSU şi care, în cursul zilei de astăzi, va fi prezentată miniştrilor şi membrilor CNSU, pentru că nu sunt doar miniştri acolo şi premierul. Unu - de a nu se institui măsura. Doi - de a se întări toate măsurile de control şi de implementare a măsurilor de inspecţie care există până acum. Trei - propunerea de a abilita Grupul tehnico-ştiinţific şi INSP de a veni cu măsuri suplimentare peste cele care există acum", a declarat Arafat, într-o conferinţă de presă. 

Anterior, secretarul de stat Raed Arafat a spus că este extrem de dificil să fie impuse carantinarea Bucureștiului și a județului Ilfov, fiind o zonă cu peste 3 milioane de locuitori. Acest lucru s-ar putea face numai cu ajutorul Armatei, mișcare imposibilă în această perioadă, în condițiile în care suntem în stare de alertă, și nu de urgență. 

Raed Arafat, despre CARANTINAREA Capitalei: Ce ar însemna

Și totuși, rând pe rând, specialiștii au susținut că atât în Capitală, cât și în județul Ilfov ar trebui să fie impusă măsura carantinării, rata de incidență depășind deja valoarea de 15 la mia de locuitori. 

Potrivit specialiștilor ISNP, mai multe măsuri ar trebui să fie luate în perioada imediat următoare, printre acestea numărându-se trecerea școlilor în format exclusiv online sau permiterea circulației numai cu motive întemeiate.

INSP a expus MOTIVELE pentru care a cerut carantinarea Capitalei și a județului Ilfov. Unde stă DECIZIA - DOCUMENT