MENIU

Răsturnare de situație în privința RESTRICȚIILOR! Parlamentarii au VOTAT: Târgurile și piețele din interior rămân DESCHISE!

VOT ÎN COMISIE: PIEȚELE DIN INTERIOR RĂMÂN DESCHISE

Piețele din interior rămân deschise: asta au votat aleșii în plenul Camerei Deputaților. Legea a fost votată cu 173 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 93 de ”abțineri”.

UPDATE: Pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, arată amendamentul aprobat de Camera Deputaților, la propunerea lui Marcel Ciolacu la Legea pentru aprobarea OUG 79/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal.

Știrea inițială

Disputa legată de închiderea piețelor se mută în Parlament. Asta pentru că PSD vrea să întroducă un amendament prin care piețele din spații închise să rămână deschise în starea de alertă. Modificarea aparține lui Marcel Ciolacu, șeful PSD, și lui Daniel Zamfir, senator PSD.

„Pe durata starii de alerta, pietele agroalimentare in spatii inchise, targurile, balciurile, pietele mixte si volante, talciocurile, isi vor putea continua activitatea, cu respectarea restrictiilor referitoare la distantarea sociala si a masurilor de protectie sanitara”, este amendamentul depus de liderul PSD Marcel Ciolacu si senatorul PSD Daniel Zamfir.

Reamintim că a fost revoltă în piețele acoperite ale Capitalei din cauza noilor restricții anunțate de Guvern. În Piața Crângași din Capitală, piețarii și-au strigat revolta față de închiderea pieței, ca măsură de limitare a răspândirii virusului. In toată țara, piețele aflate în spații închise nu mai funcționează. Asta pentru că autoritățile susțin că riscul de infectare e ridicat în piețele cu pereți delimitați și cu acoperiș. Comercianții au primit însă promisiuni că își vor putea vinde în continuare marfa și că se vor găsi spații în aer liber unde să fie mutate tarabele.

 

Mai multe articole despre:
piete deschise restrictii