MENIU

Răsturnare de situație în cazul femeii care ar fi născut acasă, PRIN CEZARIANĂ. Nașterea a fost, de fapt, NORMALĂ

Foto ilustrativ

Răsturnare de situație în cazul femeii care ar fi născut acasă, PRIN CEZARIANĂ. Potrivit unui nou comunicat al DSP Neamț, și informațiilor obținute de la polițiști, se pare că nu a fost vorba despre operația de cezariană propriu-zisă, despre care a vorbit managerul spitalului din Târgu-Neamț, ci de o naștere naturală, cu rupere de perineu.

Comunicatul DSP Neamț:

Având în vedere informațiile din spațiul public referitoare la cazul femeii care „a născut acasă, ajutată de soț și asistată de soacră”, facem următoarele precizări:

 

– În data de 15 mai 2023, S.A.J. Neamț a primit o solicitare pentru o femeie, în vârstă de 32 de ani, care a născut, pe cale naturală, la domiciliu, un copil de 4,7 kg.
– Echipajul S.A.J. Neamț a constatat că lehuza avea parametrii hemodinamici în limite normale și sângerare post-naștere fiziologică. Delivrarea placentei s-a produs fiziologic, înainte de sosirea ambulanței. Nou-născutul era în stare general bună.
– Mama și nou născutul au fost preluați de către ambulanță și transportați la Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Tg. Neamț.
– Pacienta a fost investigată clinic și paraclinic în spital, i-a fost acordată asistența medicală necesară plăgii perineale pe care o prezenta, a primit tratament specific și este internată în Secția OG. Precizăm faptul că nașterea pe cale naturală a unui copil cu greutate mare, poate provoca rupturi perineale.
– Mama este supravegheată de personalul medical din secția OG, evoluția fiind favorabilă și nou-născutul este în stare bună.

 

Și polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au precizat că nu au fost identificate elementele constitutive ale vreunei fapte, de natură penală, potrivit știri-neamț.ro.

 

Relatarea inițială privind o naștere prin cezariană, efectuată la domiciuliu, a pornit de la declarația managerului Spitalului din Târgu Neamţ,: „O plagă în zona perineală care a fost, din declaraţiile pacientei, executată de către soţ, care s-au pregătit din timp făcând comandă de pe Internet de tot ce au nevoie pentru a executa procedura de cezariană la domiciliu.

Mai multe articole despre:
nastere cezariana nastere acasa gravida penal rafila