MENIU

Răsturnare de situația. Ce era, de fapt, a doua mina marină din zona Mangalia? Forțele Navele Române: „Nu au fost identificate mine marine în derivă”

STARE DE ALERTĂ în Costinești, după ce O MINĂ MARINĂ ar fi explodat în apă

Răsturnare de situația în cazul celei de-a doua presupuse mine marine a cărei prezență a fost raportată în apele Mării Negre, în zona Mangalia. Alerta s-a dat după ce în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești s-a produs luni dimineață o explozie, ipoteza luată în calcul fiind cea a unei mine marine, pe fondul războiului din Ucraina.

La scurt timp, un turist a raportat că a văzut un alt obiect ce seamănă cu o mină în stațiunea Mangalia.

 

Din fericire, a doua alertă nu s-a confiramt, potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Navale

Acesta a declarat că, în urma verificărilor, obiectul care plutea pe apă la Mangalia era un buștean.

”Obiectul plutitor care a fost raportat la Mangalia, în zona digului de intrare în portul Mangalia, s-a dovedit a fi un buștean mai mare, nu o mină marină. Acolo situația nu este de panică. Ce s-a întâmplat la Costinești este investigat de scafandrii militari de la forțele navale împreună cu colegii noștri de la Garda de Coastă.

Când vom avea date certe vom confirma sau infirma dacă este vorba despre o explozie a unei posibile mine marine”, a declarat Corneliu Pavel la un post TV.

 

Acesta a precizat că au fost intensificate acțiunile de cercetare în zona litoralului românesc:

 

„Navele execută chiar în acest timp execută o misiune de cercetare de la Constanța la Mangalia de-a lungul litoralului iar un elicopter IAR-Puma Naval execută o cercetare aeriană. Mâine ne pregătim pentru cel mai mare exercițiu naval întrunit la Constanța. Deja navele au ieșit în dispozitivul fix, așa cum făceam și în urmă cu patru ani. Au fost luate măsuri de cercetare în zona navelor care sunt la ancoră în fața comandamentului flotei și sperăm că mâine putem să ne desfășurăm activitatea în condiții de siguranță," a precizat Pavel.