MENIU

Răsturnare de situație în cazul liderului suprem al Isis, presupus mort

Abu Bakr al-Baghdadi

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul suprem al ISIS, a fost declarat mort de mai multe ori până acum, ca urmare a unor atacuri aeriene ale alianței anti-teroriste conduse de SUA.

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS, nu este mort, spun acum serviciile secrete americane, ci se ascunde și a creat un plan nou pentru revigorarea grupării jihadiste care a fost decimată în ultimii ani.

Oficialii anti-terorism americani cred că al-Baghdadi a pregătit o nouă strategie pentru creșterea numărului de luptători jijadiști în întreaga lume.

Printre planurile de acțiune diseminate de al-Baghdadi se numără și reconstruirea fundațiilor ideologice ale califatului, printr-un program amplu de îndoctrinare a copiilor din clasele primare, potrivit surselor citate de publicația The Washington Post.

Până în acest moment auto-proclamatul califat a cunoscut înfrângere după înfrângere, atât pe teritoriul Siriei, cât și al Irak-ului.

În aceste condiții, Abu Bakr al-Baghdadi ar fi convocat o întâlnire secretă a liderilor ISIS în orașul Deir al-Zour în care principalul punct de dezbatere l-a constituit refacerea priorităților educaționale ale grupării islamiste, pentru a asigura rezistența pe termen lung a organizației.

Mai multe articole despre:
Abu Bakr al-Baghdadi al-Baghdadi