MENIU

Răspunsul emoționant al prințului Charles, după ce a fost întrebat de ce vine așa des în România

Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, a vorbit, luni, în discursul său ținut cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa al Universității ''Babeș-Bolyai'' (UBB) despre motivele pentru care vine atât de des în România.

''Am fost întrebat adesea ce mă aduce atât de des în România, ce anume face ca acest loc să fie atât de special? Răspunsul e, pentru mine, foarte simplu: voi, prietenii mei români; patrimoniul vostru cultural și natural, tradițiile voastre, dar și capacitatea voastră de inovare și schimbare. Tot ceea ce reprezentați voi după secole întregi de istorie — identitatea voastră și întregul vostru potențial. Toată energia pe care o puteți pune în mișcare pentru a schimba ceva. Acestea sunt lucrurile care vă fac cu adevărat speciali în întreaga lume'', a afirmat Alteța Sa Regală, cu ocazia discursului rostit în cadrul ceremoniei, potrivit Agerpres.

ASR Prințul de Wales și-a început discursul în limba română, mulțumind celor prezenți pentru ''onoarea'' de a-i acorda titlul de Doctor Honoris Causa al ''celei mai vechi universități din România''.

Mai multe articole despre:
prinţul Charles România vizită