MENIU

Răspuns EXCEPȚIONAL după noul vaccin și a treia doză Moderna, împotriva tulpinilor africană și braziliană - Efecte ADVERSE

Noul vaccin și a treia doză Moderna, foarte bun împotriva altor tulpini. Reacții adverse

Au fost anunțate rezultate foarte bune în legătură cu formula îmbunătățită a vaccinului său anti-COVID-19 împotriva noilor tulpini sud-africană și braziliană. Compania americană Moderna este prima care își prezintă analiza celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Companiile farmaceutice se întrec deja în producerea unor noi versiuni ale vaccinurilor lor împotriva COVID-19, în urma apariției noilor variante de coronavirus. Pfizer/BioNTech, care a dezvoltat un ser tot pe bază de ARN mesager, ca și Moderna, și Oxford/AstraZeneca lucrează în prezent la vaccinuri optimizate împotriva noilor variante din Africa de Sud - B.1351 și din Brazilia - P.1, care reduc mult eficacitatea actualelor formule vaccinale.

Moderna a fost prima care a anunţat rezultatele, miercuri noapte. Compania americană susține că primul vaccin făcut și pentru variantele apărute în Africa de Sud şi Brazilia le-a neutralizat. Este vorba despre informaţii de bază după analizarea primelor rezultate disponibile. Moderna speră ca viitorul vaccin să fie lansat în acest an.

Vaccinul modificat a produs niveluri mai mari de anticorpi neutralizanţi decât cea de-a treia doză din vaccinul original.

Primele rezultate despre a TREIA doză de vaccin Moderna împotriva COVID-19

Compania americană a anunțat și că a testat a treia doză a vaccinului original şi versiunea optimizată a acestuia persoane deja imunizate cu două doze. Pentru cele două părți ale  studiului au fost aleși câte 20 de persoane adulte, în total 40.

După două săptămâni de la noua doză, Moderna susține  că atât a treia doză, cât și noul vaccin , optimizat, au dus la creşterea anticorpilor în sânge care pot neutraliza cele două variante SARS-CoV-2.

Moderna a mai anunţat că realizează un studiu în care oamenii primesc un amestec, booster-ul şi vaccinul modificat. Noul vaccin și boost-ul au fost testate doar în laborator. 

Compania a mai spus că au apărut puţine efecte secundare în urma vaccinurilor şi cele raportate au fost uşoare.