MENIU

Rareş Bogdan: Primarii din Republica Moldova văd speranţa la Bucureşti

Rareş Bogdan a invitat duminică seara la emisiunea Jocuri de Putere, 50 de primari din R. Moldova dintre cei 450 care au fost prezenţi la Bucureşti.

Realizatorul Realitatea TV s-a declarat dezamăgit că presa din România nu a acordat importanţă subiectului înfrăţirii celor 450 de localităţi din Moldova cu localităţi de la noi.

"Îmi pare rău că, colegii media nu au înţeles semnificaţia. Poate ar fi fost normal să existe o "bătaie" între moderatori pentru a aduce cât mai mulţi dintre aceşti oameni în platorile de televiziune astăzi, începând cu ora 16 când s-au terminat manifestările. Poate că era normal ca televiziunile de ştiri, presa online, presa scrisă să înţeleagă importanţa acestui eveniment. Că niciunul dintre primari nu a venit cu avionul, au venit cu autocarul, au venit cu maşini pentru că cred în ţara asta şi văd speranţa la Bucureşti, nu doar la Bruxelles. Dacă venea un altcineva să ne explice cum noi suntem nişte nenorociţi, şi să ne explice cum să facă să fim democraţi adevăraţi, dar ei au învăţat democraţia când în ţara asta Parlamentul avea deja o istorie de 50 de ani, iar ei se uitam cam cum arată democraţia acolo, dar noi îi privim acum cu un respect absolut Dumnezeiesc. Atunci ne-am fi bătut cu toţii să-l aducem pe nu ştiu ce vice-comisar din Croaţia sau un olandez zburător şi ne explica ceva despre România, ne chinuiam toţi să-l aducem, dar pentru că au venit nişte oameni care vorbesc aceeaşi limbă, care gândesc la fel, care visează la fel ca noi şi care privesc cu speranţă spre această ţară, atunci am considerat că nu este important să îi băgăm în seamă.", a spus Rareş Bogdan.

Tot în emisiunea de duminică seara, moderatorul a mai spus că va adresa o scrisoare preşedintelui şi premierului pentru a i se explica de ce nu a fost un consilier de la Cotroceni sau de la Guvern la conferinţa dela Palatul Parlamentului.

"Eu voi adresa o scrisoare prin care să mi se explice de ce nu a fost un consilier de la Cotroceni sau de la Guvern la întrunire. Poate ar fi meritat atenţia, altfel par abandonaţi. Doar să vedem explicaţia."

Sute de primari din Republica Moldova au venit la București pentru a se înfrăţi cu românii. 450 de parteneriate au fost încheiate între aleşii locali de pe ambele maluri ale Prutului. Moldovenii au cerut sprijinul autorităţilor din România şi au militat pentru unire.

Aproape 1.000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului s-au înfrăţit la Bucureşti, cel puţin în acte. În cadrul Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova au fost semnate 450 de tratate pentru eliminarea granițelor birocratice dintre cele două ţări.

Jocuri de Putere. Primari din R. Moldova: Toţi cerem descentralizare, vrem autonomie locală

Mai multe articole despre:
primari Rareş Bogdan jocuri de putere R. Moldova