MENIU

Rareş Bogdan: Dacă sesizările fictive ale CNA se confirmă, voi depune plângere penală

<p>Rareş Bogdan</p>

Jurnalistul Realitatea TV Rareş Bogdan a avertizat că va depune plângere penală împotriva membrilor CNA care au decis amendarea sa în mai multe rânduri, dacă se confirmă că amenzile au fost date pe baza unor sesizări fictive, inventate pentru pedepsirea televiziunii Realitatea TV.

"CNA-ul funcţionează defectuos de un an şi jumătate, CNA-ul nu reacţionează în campania electorală când ar trebui să reprezinte echilibru pentru spectatorul de acasă. Laura Georgescu este extrem de nervoasă şi agresivă verbal şi nu a încercat altceva decât să sfideze DNA-ul şi acţiunea îndreptată împotriva CNA. Mă întreb public de câte ori s-a autosesizat CNA-ul condus de Laura Georgescu, secondată de Monica Gubernat, împotriva postului România TV - Ghiţă TV, al domnului Sebastian Ghiţă, amicul intim al premierului Victor Ponta. De câte ori s-au sesizat împotriva Antena 3, televiziunea de casă a domnului Ponta", a declarat Rareş Bogdan la Realitatea TV. 

"Nu vreau răul nimănui, dar s-a văzut timp de un an şi jumătate, Realitatea TV a fost călcată în picicoare. Eu am primit cele mai multe amenzi, la un moment dat, proprietarii postului se gândeau dacă să mă mai păstreze pentru că publicitatea adusă era concurată de valoarea amenzilor pe care le luam, aproape săptămânal, din cauza unor invenţii. Dacă informaţia pe surse se confirmă, că s-au făcut sesizări fictive împotriva unor posturi TV printre care mă voi număra la loc de cinste, atât eu cât şi Lavinia Şandru, ceilalţi colegi care prestează zi de zi la Realitatea TV, atunci eu personal, celor două doamne şi celor care atunci au ridicat mâna, Cristina Trepcea, donmnul Mititelu, domnul Buda şi toţi cei care şi-au bătut joc de mine, le voi face plângeri penale, pentru că mi se pare de o gravitate excepţională. Dacă se dovedeşte că o singură plângere făcută la cererea acestei doamne ca să îmi închidă gura pentru că sunt o voce critică la adresa guvernării...dacă acele plângeri au fost făcute de telespectatori, asta e una, dacă au fost făcute de partidele politice, înţeleg, dar dacă au fost făcute la cererea acestei doamne pentru că mi-am permis să fiu critic la adresa unor acţiuni guvernamentale sau prezidenţiale, atunci eu, personal, mă voi îndrepta împotriva acestor personaje", a mai spus jurnalistul Realitatea, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere.

DNA a făcut, joi, percheziții în biroul șefei CNA, după ce noi acuzații au fost formulate pe numele Laurei Georgescu. Aceasta este acuzată că fabrica sesizări false pentru posturile tv ostile. Procurorii DNA mai instrumentează un dosar în care sunt implicați membri CNA, privind prelungirea licenței postului GIGA TV, în care sunt cercetați Gheorghe Ștefan și Viorel Hrebenciuc. Totodată, și Narcisa Iorga, fost membru al CNA, este urmărită penal în dosarul intervenţiilor pentru licenţa postului Giga TV, după ce, potrivit anchetatorilor, l-ar fi îndrumat pe edilul Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul din Consiliu.