MENIU

Rareș Bogdan, după amenda primită de la CNA: "E un dezastru pentru generațiile care vin"

<p>Rareş Bogdan</p>

"O sancţiune pentru că ne-am permis să discutăm subiecte delicate". Aşa consideră realizatorul emisiunii Jocuri de putere, Rareş Bogdan, amenda de 50 de mii de lei primită de Realitatea TV de la Consiliul Naţional al Audiovizualului.

"Momentul în care esti sancționat pentru că ți-ai permis să discuți niște subiecte delicate, grele, care au născut controverse și în anii '40, '60, '90 și acum...nu poți fi pus la colț pentru că asta e o modalitate prin care orice alt jurnal de la o televiziune locală sau regională sau un comentator care nu are forța mediatica a lui Rareș Bogdan, a emisiunii Jocuri de Putere, va fi timorat, va prefera să nu discute subiectele, despre Vintilă Horia, scrierile lui Eliade sau Cioran și să lase totul in tacere. E un dezastru pentru generațiile care vin si care trebuie sa afle istoria României cu bune si rele", a spus Rareș Bogdan la Realitatea TV. 

Realizatorul emisiunii Jocuri de putere consideră că gestul CNA de a amenda postul din acest motiv ar putea avea efect asupra modului în care istoria e transmisă generaţiei tinere.

"Să fii amendat pentru ca ți-ai permis să vorbești în 2016 despre Vintilă Horia îmi arată că se dorește ca România anului 2018-2020 să nu aiba nicio legătură cu trecutul lor, sa nu mai respecte nimic din ce a însemnat Avram Iancu, Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu, Alexandru Ioan Cuza sau Carol I", a mai spus Rareș Bogdan. 

CNA a stabilit o amendă în cuantum de 50.000 de lei postului de televiziune Realitatea TV pentru emisiunea 'Jocuri de putere' , moderată de Rareș Bogdan. CNA spune că în edițiile din 23.02 și 17.03.2016, Realitatea TV nu a respectat prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului și nici dispozițiile art. 30, art. 34 alin. (1), art. 40 alin. (1, 2, 3), art. 64 alin. (1) lit. a) și b), art. 66 alin. (1) lit. a) și art. 67 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. Subiectele abordate în cele două emisiuni au fost legate de cazul Vintilă Horia, respectiv scrisoarea de protest a unor intelectuali împotriva numirii jurnalistei Oana Stănciulescu în consiliul de administrație al postului public de televiziune.