MENIU

Rareș Bogdan, dezvăluiri: Sorin Oprescu plănuia un tun de 120 de milioane de euro

Realizatorul “Jocuri de Putere”, Rareș Bogdan, a dezvăluit în emisiunea de duminică, 6 septembrie, tunul pe care Sorin Oprescu, împreună cu directorul economic al Primăriei Capitalei, Mircea Constantinescu, urma să-l dea dacă oamenii legii nu l-ar fi reținut pe edilul de la PMB. Cifra bombei care ar fi umplut de bani caracatița din PMB: 120 de milioane de euro.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, duminică noapte, după ce cu 24 de ore înainte a fost reținut, fiind prins în flagrant primind mită 25.000 de euro.

Astfel, prin reținerea primarului Capitalei, oamenii legii au stopat un tun de nu mai puțin de 120 de milioane de euro, pe care Oprescu și directorul economic al PMB, reținut și el în dosarul mitei, aveau de gând să-l dea.

Cei doi ar fi cerut 30% din valoarea contractului de 120 de milioane de euro.

“Omul ăsta a luat șpagă, omul ăsta are clinică la Viena, omul ăsta are două iahturi în Halkidiki. Acest individ a încercat și a reușit să ia comisioane între 10 și 30%. Dacă nu era această operațiune, dacă DNA și SRI nu îl opreau pe Oprescu în noaptea de sâmbătă, în desfășurarea era o bombă, un tun de 120 de milioane de euro, unde individul și clica au cerut 30%. Sunt înregistrați!”, a spus Rareș Bogdan.

Mai mult, potrivit jurnalistului, Sorin Oprescu nu își primea mita, de obicei, în România, mai ales în ultimul an și jumătate.  

“Au cerut 30% dintr-un contract de 120 de milioane de euro. Lăsați-o pe asta cu milionul de euro și cele nouă sau 11 rate luate în pungi de cadouri. Ăsta e mizilic. Banii nu s-au mai luat în ultimul an și jumătate aici, se luau la Viena, Salonic, Dubai”, a explicat realizatorul emisiunii “Jocuri de Putere”.

O altă dezvăluire făcută de Rareș Bogdan este că împotriva primarului Capitalei au fost făcute nu mai puțin de 11 denunțuri, patru în cazul de mită pentru care a fost reținut, iar alte șapte în alte cazuri.

“Ăsta este un produs tipic al ceaușismului securistic. Acest fiu al generalului de Securitate Oprescu, crescut pe străzile pietruite ale Primăverii, a crezut că totul i se cuvine, a crezut că poate face orice! Acest fiu al fostului general de Securitate a fost în sfârșit deconspirat, ca și corupt. Primarul-chirurg, cum i se părea lui că trebuie să se prezinte, a fost prins sâmbătă, la miezul nopții, cu bani, cu mită! Există patru denunțuri doar în acest caz, dar există 11 în total împotriva acestui individ, în alte cazuri”, a subliniat Rareș Bogdan.