MENIU

RAPORT final pentru bebelușul MORT după botez - Descoperirea neașteptată a medicilor legiști și DECIZIA părinților

RAPORT final pentru bebelușul MORT după botez - Descoperirea neașteptată a medicilor legiști

Raportul medico-legal privind bebelușului de 6 săptămâni intrat în stop cardio-respirator în timpul slujbei de botez de la Biserica „Sf. Constantin și Elena”, din cartierul Zamca al municipiului Suceava a fost finalizat iar concluziile sunt favorabile preotului Alexandru Mazarache. Părinții băiețelului contestă raportul final al legiștilor, reclamând că nu se referă deloc la ce s-ar fi putut întâmpla în timpul ceremoniei botezului. Aceștia au anunțat că vor depune și plângere penală pe numele legiștilor. Bebelușul botezat la sfârșitul lunii ianuarie a murit la doar câteva ore după ce a fost botezat.

 

Potrivit „Monitorul de Suceava”, în raportul celor doi medici legiști se trag concluzii legate de moartea bebelușului, fără a se face vreo referire la ceea ce s-a întâmplat la botez. Moartea ar fi survenit în urma insuficienței cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstițiale, complicată în evoluție cu bronhopneumonie severă la un nou născut prematur și nevaccinat.

Concluzia legiștilor este că afecțiunile pe care le prezenta copilul (pneumonie interstițială, cel mai probabil de etiologie virală, complicată în evoluție cu bronhopneumonie formă severă), prin gravitatea lor, au fost sigur și direct letale.

Tragedia în care bebelușul de numai șase săptămâni a murit s-a petrecut la finele lunii ianuarie a acestui an, la biserica Sf. Constantin Elena din cartierul Zamca. Slujba de botez a fost oficiată, duminică, 31 ianuarie 2021, de preotul Alexandru Mazarache, care are calitatea de suspect în cadrul dosarului penal. Bebelușul a murit pe 1 februarie 2021, la câteva ore după ce a fost botezat. La scurt timp de la botez, bebelușul a intrat în stop cardio-respirator, potrivit declarațiilor părinților. Aceștia mai susțin că l-ar fi informat pe preot că bebelușul a fost născut prematur și că starea sa de sănătate ar fi precară.

FAMILIA bebelușului a anunțat că face PLÂNGERE PENALĂ pe numele medicilor legiști

Familia copilului mort a anunțat că va contesta acest raport medico-legal și că va înainta și plângere penală față de cele două cadre medicale care îl semnează.

Una din nemulțumirile părinților este că nu se face nici o referire în concluziile medico-legale cu privire la ce s-a întâmplat la botez, la intrarea copilului în stop cardio-respirator imediat ce a fost scos din apă. Sau, altfel spus, la legătura de cauzalitate între deces și botez. În același raport de expertiză sunt consemnate și constatările inițiale ale medicilor urgentiști și de pe ambulanță care au constatat înecul prin imersie de apă, lichidul găsit în plămâni etc.

Părinții susțin spun că este imposibil ca cineva echidistant și corect să spună că decesul nu are legătură cu ce s-a întâmplat la botez. În același timp, bebelușul nu a murit imediat după botez, ci la câteva ore de la internarea în spital, mai notează Monitorul de Suceava.

”L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă nu?" spunea tatăl după decesul copilașului.

Citește și Mărturia CUTREMURĂTOARE a tatălui bebelușului care a decedat după botez: ”Îi curgea sânge din nas, avea un puls foarte scăzut”

Preotul care a oficiat ritualul botezului, suspect de ucidere din culpă

Concluziile legiștilor din raportul publicat astăzi sunt foarte importante pentru dosarul penal în care se anchetează moartea bebelușului. Dosarul a fost deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, efectuându-se cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

O anchetă în acest caz a fost deschisă și de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Citește și Decesul bebelușului sucevean, la scurt timp după ce a fost botezat, ANCHETAT de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților