MENIU

Ramzan Kadîrov își trimite băieții în războiul din Ucraina, alături de ruși - Cum se pregătesc cei 3 adolescenți ceceni - VIDEO

Ramzan Kadîrov își trimite băieții în războiul din Ucraina, alături de ruși - Cum se pregătesc cei 3 adolescenți ceceni

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, fidel lui Vladimir Putin, anunţă că îşi trimite cei trei fii - adolescenţi să lupte în războiul din Ucraina.

„Akhmat, Eli and Adam sunt gata să-și demonstreze calitățile în zona operațiunii speciale. Și nu glumesc. A venit timpul să strălucească într-o bătălie adevărată, și aceasta este dorința lor, pe care nu pot decât să o salut”, anunță liderul cecen Kadîrov într-o postare pe Telegram, publicată pe Twitter. 

„În curând, ei vor pleca în prima linie şi se vor afla în zonele cele mai dificile ale liniei de contact” în Ucraina, mai susține Ramzan Kadîrov.

Liderul Ceceniei a publicat și un scurt videoclip în care cei trei fii ai săi, de 14,15 și 16 ani se antrenează pe un câmp de exerciții și de trageri.

 

Anunțul despre trimiterea pe frontul din Ucraina a celor trei fii ai săi vine după ce a criticat actualul comandament militar rus și lipsa victoriei în teritoriile din sud-est. Liderul Ceceniei a îndemnat la folosirea armelor nucleare în invazia rusă din Ucraina.

În același timp, luptătorii ceceni ai lui Ramzan Kadîrov au fost deseori ținta ironiilor și glumelor în spațiul virtual după prestația discutabilă pe care au avut-o pe front, în războiul din Ucraina. Luptătorii ceceni au fost  supranumiți „războinicii TikTok” după mai multe filmări despre care se susține că nu ar fi adevărate.

Luptătorii TikTok ai lui Kadîrov, un nou moment de stand-up comedy involuntar - VIDEO

Presa ucraineană și internațională susține că mercenarii lui Ramzan Kadîrov ar fi destul de prost echipați pentru operațiuni militare adevărate. De asemenea, singura acțiune pe care o desfășoară, potrivit filmărilor postate pe internet, este să invadeze un teritoriu deja ocupat și să terorizeze civilii, mai notează presa internațională.