MENIU

Raluca Turcan: „Sunt salarii unde se adaugă sporuri de 85% Dorim reașezarea veniturilor”

Raluca Turcan vrea o egalizare a veniturilor Foto Inquam

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că sunt salarii cărora li se adaugă sporuri de până la 85%, iar autoritățile doresc reașezarea salariilor pentru că aceste sporuri să fie motivante.

Turcan a precizat, pentru un post TV, că există două posibilități: fie unele venituri mari vor fi afectate prin eliminarea unor sporuri, fie vor fi înghețate unele venituri, iar celelalte vor avea o creștere mai rapidă.

"În legea salarizării există un articol prin care nivelul sporurilor este limitat la 30% la nivelul ordonatorului de credite. Acesta este un articol, ori prezentarea trunchiată a unui text de lege este similară cu minciună sau manipularea, pentru că la două articole mai jos apar excepțiile. Prin excepție de la plafonarea nivelului sporurilor la 30% la nivelul ordonatorului de credit vin următoarele domenii. Și după aceea intră sănătatea, justiția, asistență socială, partea de apărare și ordine publică. Sunt salariile cărora li se adaugă sporuri cu până la 85%, dar asta nu înseamnă că toți angajații din sănătate au sporuri de 85%. Evident, există segmente din sănătate unde sporurile merg chiar și la 85%", a explicat Raluca Turcan.

Mai multe articole despre: