MENIU

Raluca Turcan, sprijin pentru antreprenori: credite garantate de stat cu dobândă zero

Sprijin afaceri

Vicepremierul PNL - Raluca Turcan a transmis vineri că Guvernul liberal vine în sprijinul antreprenorilor cu credite pentru finanțarea capitalului de lucru, garantate de stat, cu dobândă zero.

1. CALCULEAZĂ CARE ESTE SUMA MAXIMĂ PE CARE O POȚI ÎMPRUMUTA. CUM?

  • Înmulțește cu 2 cheltuielile cu salariile și contribuțiile sociale obligatorii pe care le-ai avut în anul 2019. Dacă firma s-a înființat după 01.01.2019, împrumutul nu poate depăși cheltuielile salariale pe care le-ai estimat pentru primii doi ani de activitate;

➡ SAU

  • Împarte la 4 cifra de afaceri netă pe care ai avut-o în 2019, respectiv venitul brut sau norma anuală de venit în cazul persoanelor fizice care obțin venituri din activități independente.

Acestea sunt plafoanele maxime la care te poți împrumuta.

2. ÎNSCRIE-TE ONLINE ÎN PROGRAM

  • Creează un cont în platforma Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM - https://www.imminvest.ro/auth/register;
  • Transmite electronic informațiile solicitate de FNGCIMM și așteaptă aprobarea;

3. CÂT TIMP POT BENEFICIA DE CREDITUL PENTRU CAPITAL DE LUCRU?

  • 36 de luni și termenul poate fi prelungit cu maximum 36 de luni;

4. CÂT DUREAZĂ PÂNĂ PRIMESC BANII DUPĂ CE MI SE APROBĂ SOLICITAREA?

  • Plata se efectuează în lei, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data înregistrării on-line a Deciziei de plată emise de către administratorul acestei scheme de ajutor.

➡ Valoarea maximă a finanțărilor este 500.000 lei pentru microîntreprinderi, respectiv 1.000.000 lei pentru întreprinderile mici.

Mai multe articole despre:
raluca turcan coronavirus