MENIU

Raluca Turcan: Doar PNL este capabil să garanteze dezvoltarea României pe termen lung

Raluca Turcan: Doar PNL este capabil să garanteze dezvoltarea României pe termen lung

Evenimentul de la Vila Florica de vineri a întrunit liderii liberali care au lăsat o adevărată amprentă asupra vieții politice din România. În cadrul evenimentului, Raluca Turcan și Ionuț Stroe au punctat principalele realizări ale partidului și au analizat actuala scenă politică din țară.

„Ne-am reunit cu emoție și cu bucurie și pentru a reafirma crezul liberal și încrederea noastră în succesul României, în creativitatea românilor, în libertatea individuală, proprietatea privată, în democrație și în statul de drept.

Un înaintaș liberal, fondator al partidului nostru spunea că fără cultură și educație o societate nu se poate dezvolta.

În calitate de ministrul al Culturii, consider că cea mai onestă formă de manifestare a respectului față de moștenirea culturală este să investim în ea și lucrul acesta îl facem.
De la preluarea mandatului, am derulat două programe noi, temelii culturale pentru refacerea clădirilor de patrimoniu din România și, de asemenea, casele memoriale și ale gărilor de patrimoniu. 

Aici, la Vila Florica, locul care a devenit muzeu datorită inițiativei colegilor liberali, refacem această clădire. 
O investiție de 4,4 milioane de euro, pentru care am finalizat studiul și pentru care vom semna proiectul de execuție, astfel încât anul acesta să începem lucrările. 

Aici sunt convinsă că o să avem cu adevărat o bijuterie, o bijuterie care să ducă mai departe semnificația existenței liberale.

Doar PNL este și a fost atașat principiilor politice de dreapta și capabil să garanteze dezvoltarea României pe termen lung, modernizarea, creșterea competitivității, apărarea cotei unice, valori democratice și parcurs european.

PNL este singurul partid garant al acestor valori.
Pentru toate aceste motive, care țin de respectul față de societatea noastră, în 2024, PNL trebuie să dea președintele României și PNL trebuie să fie la guvernare pentru atingerea marilor obiective.

Privesc cu respect față de primarii liberali, în 2024 PNL trebuie să multiplice exemplul de administrație liberal.
Acolo unde este administrație liberală se simte dezvoltarea, fondurile europene.
Pentru a reduce decalajele de dezvoltare este nevoie ca PNL să fie la guvernare, să aibă un număr mai mare de primari.
PNL la guvernare este un imperativ politic
Nu trebuie să uităm ce a obținut România în ultimii 4 ani.
PNL nu a fugit de greu și și-a asumat guvernarea.
La mulți ani, dragi prieteni liberali!”, a spus Raluca Țurcan.

Alina Gorghiu: România nu poate trimite extremiști în Parlamentul European

Ionuț Stroe: Sebastian Burduja este în creștere în sondajele reale

În discursul său, liderul liberal Ionuț Stroe a analizat mișcările partidelor pe scena electorală:

„Febra campaniei e mare dar nu înțeleg de ce USR-iștilor le este atât frică de vot și nu mai au răbdare și au început să inventeze sondaje. E un fel de lăutărie: USR a cerut o dedicație, și-a organizat petrecerea și a primit ceva care să-i bucure urechile. Și cam atât. E evident că îi incomodează și pe ei și pe Nicușor Dan, că Sebastian Burduja este în creștere în sondajele reale.

Nu putem să luăm în serios așa ceva: este atât de proastă lucrarea, încât dacă aduni procentele, iese mai mult de 100%. Deci, văd mai degrabă un document făcut cu mult entuziasm, dar cu puțină minte și atenție. Probabil că nici dacă era făcut între simpatizanții și membrii USR nu le ieșea atât de bine, pentru că nici ai lor, dacă-i întrebi, nu cred asemenea procente. Dar bucureștenii îi vor trezi din beția asta pe 9 iunie. Ei nu văd paiul din ochi, că bucureștenii sunt nemulțumiți de Nicușor Dan și au mai brevetat o inovație sociologică - un oraș nemulțumit complet de primar, dar care, cumva, cu toate astea, l-ar vota”, a spus Ionuț Stroe.

Nicolae Ciucă, la Vila Florica: PNL este astăzi marele partid al dreptei româneşti, capabil să treacă România prin crize