MENIU

Rafila spune că nu are "niciun fel de reţinere” să-și vaccineze anti-COVID copilul în vârstă de 11 ani: "Nu e nimic spectaculos". Ce crede ministrul că le LIPSEȘTE românilor

Vaccinare copii anti-Covid

Alexandru Rafila spune că nu are "niciun fel de reţinere” să-și vaccineze anti-COVID fiul în vârstă de 11 ani. "Nu e nimic fenomenal, spectaculos. Cred că nouă ne lipseşte foarte mult partea asta de educaţie pentru sănătate", a declarat, astăzi, ministrul Sănătății.

Rafila a spus, într-o emisiune TV, că nu este vorba despre curaj în ceea ce privește vaccinarea copilului, ci despre "o manoperă medicală care previne o boală sau posibilele complicaţii", astfel că nu are "niciun fel de reţinere".

"Chiar mă întreabă când îl vaccinez. Eu nu pot să-l vaccinez înainte să existe vaccin, el va fi disponibil începând cu ziua de 26 ianuarie.

Discuţiile legate de utilitatea vaccinării le ştie, l-am vaccinat şi împotriva gripei, am făcut-o şi anul trecut. Deci deja aici am o componentă pro-activă, e pregătit şi chiar mă întreabă când urmează să facem acest lucru.

Nu e nimic fenomenal, spectaculos, cred că nouă ne lipseşte foarte mult partea asta de educaţie pentru sănătate, mai ales în domeniul prevenţiei, care nu înseamnă neapărat vaccinare, sunt multe alte lucruri care se leagă prevenţie”, a afirmat ministrul, citat de HotNews.ro.

El spune că ar fi "un mare câştig” pe termen mediu şi lung introducerea în şcoli a unor cursuri de prevenţie în domeniul medical, considerând că acestea duc la formarea unei societăţi mai sănătoase.

Reamintim că, potrivit anunțului făcut de șeful CNCAV, medicul militar Valeriu Gheorghiță, vaccinarea anti-COVID a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani va începe pe data de 26 ianuarie, iar programarea în platforma de vaccinare se poate face prin contul părinților.
 
Potrivit lui Gheorghiță, în perioada 13-2o ianuarie au fost efectuate în platforam de programare 2841 de programări pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 5-11 ani.
 
În prezent, în platforma de programare sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrică în toate județele. 6 dintre ele sunt în Bucureșticâte unul în fiecare sector, 2 în județul Ilfov și încă 21 de cabinete de vaccinare pediatrice inactive, care vor activate în platforma în funcție de adresabilitate și de deciziile DSP județene, a mai spus medicul militar.