MENIU

Rafila, apel la un EFORT COLECTIV pentru a trece peste valul 5: Ministerul și Guvernul fac eforturi ca impactul să fie cât mai mic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a lansat, astăzi, apelul la "un efort colectiv" pentru a putea trece peste valul 5, care ne va lovi curând și a cărui amploare este estimată de specialiști a fi una mult mai mare comparativ cu valul 4, dominat de varianta Delta. Explicația - spun experții - ține de apariția Omicron, noua variantă COVID-19, care se răspândește cu rapiditate în țara noastră. În prezent, în țara noastră au fost confirmate 38 de cazuri de infectare cu noua tulpină. Ministrul a vorbit și despre păstrarea școlilor deschise, în măsura în care situația epidemiologică va permite acest lucru.

"Revenirea în circuit a acestei aripi din Institutul Matei Balș este importantă, asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm. Trebuie să găsim soluții cât mai bune. Astea sunt spitalele, dar nu putem renunța să folosim (...). Trebuie să oferim cât mai multă siguranță pacienților. Asta nu se poate face decât cu interes, cu bună-voință.

Fără un efort colectiv în această perioada nu o să putem trece peste acest val 5. Și la Ministerul Sănătății, și Guvernul fac tot ce le stă în putință astfel încât impactul să fie cât mai mic", a afirmat Rafila, fla finalul vizitei de la Institutul Matei Balș din Capitală, acolo unde, la finalul lunii ianuarie a acestui an, a avut loc o adevărată tragedie, în urma căreia și-au pierdut viața 20 de persoane.

Reamintim că pe 29 ianuarie, în primele ore ale dimineții din acea zi de vineri, a izbucnit incendiul devastator, în secția pacienților bolnavi de COVID-19. A fost activat Planul Roșu de intervenție. Incendiul a fost lichidat la aproape o oră de la declanșare. A fost deschis un dosar penal pentru ucidere și vătămare din culpă.