MENIU

Raed Arafat susține introducerea cursurilor obligatorii de prim ajutor în școli - Ce proiect lansează pe 11 mai

Raed Arafat

Raed Arafat anunță un mare proiect în România legat de acordarea de prim ajutor. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că susține introducerea cursurilor de prim ajutor în școli.

Raed Arafat este un susţinător al ideii de a avea cursuri de prim ajutor, potrivit propriilor afirmații. Șeful DSU a anunțat lansarea unui mare proiect pe 11 mai, legat de acordarea primului ajutor, pentru ca populaţia să fie mai bine pregătită.

Secretarul de stat în MAI susține că nu este uşor să se dea o lege pentru introducerea ca materie obligatorie a primului ajutor, pentru că  este vorba şi de dotarea cu echipamente şi pregătirea continuă a instructorilor.

”Pregătirea în primul ajutor şi nu numai în diferite situaţii de urgenţă, cum să se comporte copilul, sunt foarte importante. Trebuie văzut cum se implementează un astfel de proiect. Noi, cu pompierii şi voluntarii ţinem multe cursuri în şcoli, pentru oamenii simpli. (...) Sunt un susţinător al ideii de a avea cursuri de prim ajutor în şcoli şi nu numai, pentru ca populaţia să fie mai bine pregătită. (...) Despre o lege care să impună primul ajutor ca materie obligatorie în şcoli, şeful DSU a spus că nu este uşor, pentru că este vorba şi despre dotarea cu echipamentele de formare, pregătirea continuă a instructorilor”, a declarat Raed Arafat, marți, la Prima News, citat de news.ro.

Șeful DSU a amintit și că multe cursuri de prim ajutor se desfășoară și în mall-uri pentru pregătirea populației.

„Sunt multe întrebări la care să găsim soluţii pentru a face o lege implementabilă. O să vedeţi unul dintre paşii mari pe care îi facem la nivel DSU cu entităţi private, pe 11 mai. Am întârziat-o din cauza COVID. Este unul dintre cele mai mari proiecte care să împuternicească omul de rând să dea primul ajutor”, a mai spus Raed Arafat.