MENIU

Raed Arafat reintroduce carantina la Timișoara. A intervenit peste decizia autorităților locale care ridicaseră restricțiile

Raed Arafat, decizie de carantinare pentru Timișoara

Raed Arafat a intervenit peste decizia autorităților locale și a prelungit carantina din Timișoara cu 72 de ore "până la evaluarea riscurilor și adoptarea de noi măsuri de către autoritățile centrale".

Șeful DSU a emis duminică un ordin ce va intra în vigoare în această noapte, de la ora zero, și este valabil până la sfâritul zilei de miercuri, 24 martie, (ora 24), prin care se mențin în carantină Municipiul Timișoara (incidență 8,19 la mie), precum și comunele Moșnița Nouă (11,4 la mie), Dumbrăvița (6,8 la mie), Ghiroda (7,4 la mie) și Giroc (9,99 la mie).

În ordinul de prelungire a carantinei, șeful DSU, Raed Arafat, arată că riscul pentru sănătatea publică este iminent, iar ridicarea carantinei poate duce la o creștere necontrolată a numărului de cazuri de Covid, în condițiile în care toate paturile de ATI din Județul Timiș sunt ocupate.

De asemenea, șeful DSU precizează că emiterea ordinului de prelungire cu 72 de ore a carantinei pentru Timișoara și zona sa metropolitană s-a făcut după consultarea conducerii Ministerului Sănătății. Puțin mai devreme, Vlad Voiculescu a declarat că regulile de stabilirea a carantinei vor fi revizuite, pentru a ține cont și de aglomerarea spitalelor și a secțiilor ATI.

"Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind   lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus,  în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP.

Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național", se arată într-un comunicat oficial.

Mai multe articole despre:
raed arafat carantina timisoara