MENIU

Raed Arafat: Ne asigurăm că avem ce trebuie pentru copiii în detresă respiratorie - MĂSURILE din spitale și conferințe săptămânale în valul 4 COVID

Raed Arafat, măsuri speciale pentru copiii infectați - MĂSURILE din spitale și conferințe săptămânale în valul 4

Raed Arafat confirmă gravitatea valului 4 în rândul tinerilor și al copiilor! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat marți mobilizarea în cazul pregătirii UPU pentru următoarea perioadă, care se anunță îngriorătoare și pentru copii. Secretarul de stat în Ministerul de Interne a anunțat că deja se fac verificări pentru asigurarea asistenței copiilor, așteptându-se creșterea infectărilor COVID-19 la această categorie de vârstă. Raed Arafat a mai anunțat, cu acest prilej, că va fi organizată săptămânal o conferință de presă pentru informări despre evoluția epidemiei de COVID-19, pe modelul celei de vaccinare anti-COVID-19.

„Am solicitat Unităților de Primiri Urgențe (UPU) să se pregătească pe partea de investigații și circuite pentru deservirea pacienților confirmați, dar și a celor din alte motive decât COVID-19. (...) În acest moment sunt în medie 9-10.000 de pacienți , de cazuri pe zi, chiar fără creșterea majoră a cazurilor de COVID, care poate să se întâmple în perioada următoare, care va suprasolicita cu siguranta UPU în perioada următoare. 

Ăsta este motivul pentru care am solicitat și ca partea de ventilație, partea de oxigenare să fie verificate, să ne asigurăm că avem tot ce trebuie, ca și consumabile pentru copiii în detresă  respiratorie, în cazul în care asistența acestora va fi necesară. 

O să creștem capacitatea Centrului național dal Intervenției. Reactivăm grupa medicală permanentă la transfer”, a anunțat șeful DSU, marți, în conferința de presă pentru pregătirea în valul 4 de COVID-19.

„Noi vom încerca să pregătim locuri pentru COVID-19 în fiecare spital, dar ideea este ca toate spitalele să funcționeze în regim mixt. Spitalele trebuie să funcționeze atât pentru COVID, cât și pentru celelalte afecțiuni”, a mai spus Raed Arafat.

„Ca o noutate, o să începem săptămânal videoconferință de analiză a situației și răspundem întrebărilor, separat de conferința pe partea de vaccinare. (...) Săptămânal o să primiți un raport care este situația, evoluția”, le-a spus Raed Arafat jurnaliștilor prezenți la conferință.