MENIU

Raed Arafat: ”La personele simptomatice cu test rapid negativ, sfatul nostru este să meargă la un test PCR” - Detalii despre noua tulpină

Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri, că nu vor fi scoase din farmacii testele rapide deoarece asta ar însemna să nu se mai testeze cei cu simptome ușoare.

„Dacă retragem testele rapide din farmacii s-ar putea să nu se mai testeze cei cu simptome ușoare. Așa că mai bine să se testeze și să stea acasă prudenți decât să nu se testeze deloc. A fost discutat subiectul. Un test rapid pozitiv înseamnă că persoana e sigur pozitivă. La personele simptomatice cu test rapid negativ, sfatul nostru este totuși să meargă la un test PCR”, a declarat Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus că tulpina nouă de coronavirus, care a fost identificată deja şi în România, nu aduce o simptomatologie mai gravă, ci este mai contagioasă şi aduce un număr mai mare de persoane infectate.

„Decizia este a colegilor de la Ministerul Sănătăţii, INSP, Spitalul Balş, sunt trei instituţii care pot să secvenţieze. Cu cât secvenţiem mai mult, cu cât ştim mai mult care este de fapt tipologia care există în România. Secvenţierea nu are un impact asupra tratamentului sau asupra a ce medicamente prescriem bolnavului sau aşa mai departe. Inclusiv tulpina nouă nu aduce simptome sau nu aduce o boală mai gravă, doar că este mai contagioasă şi aduce un număr mai mare de persoane infectate”, a declarat Raed Arafat.

Mai multe articole despre:
raed arafat