MENIU

Raed Arafat, îngrijorat după cele trei zile fără restricții: ”Există riscul ca numărul cazurilor să CREASCĂ”

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, se arată îngrijorat de problemele cu care se confruntă România în timpul stării de alertă, mai ales de faptul că nu se înțelege ce înseamnă o relaxare graduală.

„Faptul că nu se înțelege ce înseamnă o relaxare graduală este foarte grav. Cei care nu au înțeles și au mers afară ca pentru o relaxare maximă vor fi cei care vor conduce la creșterea cazurilor de Covid-19. Lumea trebuie să înțeleagă că vom fi nevoiți să conviețuim cu acest virus. Există riscul ca numărul cazurilor să crească. Există deja exemple. Japonia se confruntă deja cu un număr foarte mare de cazuri noi de Coronavirus. Dacă numărul cazurilor va crește, este important să fie o creștere controlată. Dacă nu va fi controlată, impactul asupra sistemului medical va fi imens”, a spus Raed Arafat.

„Deja există un curent care încearcă să convingă oamenii că măsurile luate de autorități nu sunt bune. Eu când ajung la minister, portarul îmi ia temperatura înainte să ridice bariera și să mă lase să trec”, a mai declarat secretarul de stat.

Mai multe articole despre:
raed arafat coronavirus