MENIU

Raed Arafat: În Franţa au găsit acum un planor care se prăbuşise în urmă cu trei ani

<p>Raed Arafat: &Icirc;n Franţa au găsit acum un planor care se prăbuşise &icirc;n urmă cu trei ani</p>

Căutările planorului dispărut joia trecută vor continua, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, la Realitatea TV.

"Acum ne limităm doar la căutările terestre", a spus acesta, explicând că ieri s-au încheiat căutările aeriene. 

Raed Arafat a spus că, întrebat dacă ar putea apela la un ajutor extern pentru găsirea planorului dispăut, de exemplu, pentru aces tip de caz, în Franţa, există 6-7 accidente care nu au fost încă găsite.

"Tot în Franţa au găsit acum un planor care se prăbuşise în urmă cu trei ani", a continuat acesta.

"Nici noi, nici ei, nu deţinem echipamentele de căutare care să poată să face mai mult decât se face la ora actuală", a mai spus Raed Arafat.

De asemenea, secretarul de stat a mai spus că mai există unele zone unde trebuie făcute căutări şi că se va face şi o reorganizare a unor zone în care s-au efectuat căutări.

"Ţinem legătura cu familia, cu colegii pilotului pentru a obţine orice informaţie care să ne fie utilă", a mai afirmat Raed Arafat.

Astăzi au fost efectuate căutări terestre pe trasee din judeţele Prahova, Argeş, Braşov, Vrancea, Buzău, Bacău, Covasna şi Harghita. De asemenea, pentru căutările pilotului planorului va fi utilizată o dronă performantă care poate face căutări pe arii mari, de aproximativ 50 de kilometri pătraţi, în mod programat, aceasta fiind pusă la dispoziţia echipelor de salvatori de către voluntari. Drona va fi utilizată în zona Întorsura Buzăului, iar imaginile captate vor fi analizate la sol de către specialişti.

Şi un elicopter a fost pregătit să intervină, în cazul în care vor fi informaţii exacte despre locul în care s-ar fi aflat pilotul.