MENIU

Raed Arafat: Hotărârea de Guvern care impune certificatul verde NU impune restricții

Raed Arafat. Foto: Inquam / Octav Ganea

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat, sâmbătă, că prin Hotărârea de Guvern prin care s-a decis impunerea obligativității certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi nu sunt impuse restricţii. Secretarul de stat în M.A.I. a subliniat și că nu se poate vorbi despre discriminare. 

"Subliniez că această hotărâre n-a impus restricţii. (...) În loc să se închidă total după 3 la mie, în intervalul 3 - 6 la mie s-a găsit o soluţie prin care totuşi să mai permitem activităţile economice să se desfăşoare cu anumit control sanitar aferent", a explicat Arafat sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Șeful DSU a amintit despre posiblitatea folosirii aplicaţiei care se poate descărca gratuit de pe telefon, pentru codul QR, şi a precizat că, de fapt, certificatul de vaccinare permite oricui să participe la evenimente cu trei condiţii: să fie vaccinat, dacă nu este vaccinat să fie testat, ultima fiind să fie trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

"Asta înseamnă că nu putem vorbi de discriminare. (...) Noi permitem tuturor categoriilor să participe, cu condiţia să fie una dintre cele trei condiţii", a adăugat Arafat. 

Citește și: ”Cabinetul Cîțu a adoptat OBLIGATIVITATEA CERTIFICATULUI VERDE, inclusiv pentru copii - DOCUMENT”

Secretarul de stat a menționat că la unele evenimente, precum nunţi, botezuri sau alte petreceri, este foarte greu să fie controlată respectarea măsurilor sanitare .