MENIU

Raed Arafat explică de ce au fost impuse restricții privind numărul participanților la proteste. Decizia a fost atacată de PSD în instanță

Raed Arafat. Foto: Inquam / Alexandra_Pandrea

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat, joi, de ce autoritățile au decis ca numărul maxim al persoanelor care participă la proteste să fie 500. La astfel de întruniri, nu poți impune măsuri de sănătate publică, a spus Raed Arafat. 

Arafat a fost întrebat în conferința de presă de joi, de la finalul ședinței de Guvern, care este motivul medical, științific care stă la baza deciziei de a limita numărul participanților la proteste la ”maximum 100 au 500 de persoane”. 

”500 de persoane este prevăzut, nu 100, da? 500 de persoane, da. Pentru că protestele de regulă sunt proteste, nu poţi să controlezi situaţia acolo, nu poţi să impui măsuri de sănătate publică, vezi că nu se respectă măsurile de sănătate publică. Toate protestele care au fost în ultima perioadă sunt proteste, chiar majoritatea lor, împotriva măsurilor de sănătate publică. Aşa că dacă am ajuns la 500 care se expun între ei, fără mască, fără nimic şi fără a respecta măsurile de sănătate publică, este foarte diferit decât un eveniment unde este impusă o regulă şi regula este în responsabilitatea organizatorului, care trebuie să respecte aceste reguli. Acesta e unul din motivele pe care pot să vi-l spun. Când analizezi situaţia şi vezi de ce face acest lucru, mai ales în situaţia în care ai o variantă care începe să prindă şi începe să se răspândească şi dacă începe să se răspândească ca variantă majoritară, răspândirea este foarte rapidă şi foarte uşoară”, a explicat șeful DSU. 

Reamintim că PSD a atacat în instanță hotărârea guvernului care limitează la maximum 500 numărul participanților la mitinguri în aer liber. Află motivul AICI.