MENIU

Raed Arafat, detalii de ultim moment despre reorganizarea sistemului unic de urgență 112 

Raed Arafat, detalii de ultim moment despre reorganizarea sistemului unic de urgență 112

Invitat, joi, la prima ediție a emisiunii realitatea.net "România în realitate", Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a vorbit, pe larg, despre reorganizarea sistemului unic de urgență 112. Totodată, Arafat a atras atenția asupra pericolului pe care-l implică apelurile false.

"Cand ai mii de persoane intr-un sistem, este imposibil ca sistemul sa nu aiba si cateva persoane care comit greseli. Nimeni nu poate controla, la un moment, reactia unei persoane. Nu putem sa imputam intregului sistem acest lucru. Si atunci, se iau masuri. Astea sunt aspecte care se iau individual. Nu poti trata un sistem intreg din cauza greselilor individuale ale unei persoane", a declarat Raed Arafat, joi, în emisiunea realitatea.net "România în realitate".  

"Oamenii astia sunt sub o presiune mare si din cauza unor apeluri false, a apelurilor incorecte. Mai este inca un aspect: sunt oameni care, cand cheama dispecerul, incearca sa afle date. Una e cand ai informatia scurta, foarte mica si trimiti echipaje in mod inadecvat, si alta e cand pui intrebari care sunt la tine pe calculator. Multa lume se enerveaza cand se pun intrebari. Faptul ca dispecerul discuta cu tine nu inseamna ca el nu a trimis echipaj", a punctat Raed Arafat. 

Intrebat, in legatura cu eficienta cursurilor pentru operatori, daca s-a constatat ca sunt operatori al caror loc nu este acolo, secretarul de stat în MAI a declarat: "Nu a fost cazul, reactioneaza foarte bine la pregatire."