MENIU

Raed Arafat, despre pavilionul care a ars: „La controlul din noiembrie, colegii de la ISU Bucureşti au stabilit clar lipsa autorizaţiei”

Raed Arafat

Pavilionul de la Institutul Matei Balș care a ars vineri dimineață în tragedia în care au murit 5 oameni avea aviz ISU, dar nu avea autorizație de funcționare, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

„Există anumite aspecte cu care poate funcționa, altele cu care nu poate funcționa. La restaurante și cluburi se închide, dar dacă am merge să punem lacăt pe spitale... Să vii să închizi orice spital care nu are încă autorizația obținută înseamnă să lași oamenii fără centre medicale.

Aviz a existat pe documentaţie, nu este emisă autorizaţia. De altfel, la controlul din noiembrie, colegii de la ISU Bucureşti au stabilit clar lipsa autorizaţiei şi a fost dat un avertisment în acest sens. Dar, vreau să se înţeleagă încă un lucru: existenţa autorizaţiei, poate că chiar şi dacă era autorizat nu împiedica apariţia acestei tragedii. Trebuie să ştim foarte clar că autorizaţia este, de fapt, o atestare din partea pompierilor că respectă toate condiţiile de prevenire, dar asta nu înseamnă că garantează. Niciodată nu garantează că nu va fi un incident sau un incendiu”, a declarat Raed Arafat, vineri seara, la un post TV.

Mai multe articole despre:
raed arafat