MENIU

Raed Arafat, AVERTISMENT pentru medici: ”Pacienții nu pot fi refuzați”

Secretarul de stat Raed Arafat a lansat, duminică seara, de la sediul MAI, un avertismaent la adresa mangerilor sau medicilor care refuză să interneze pacienți. ”Refuzul unui pacient cade sub incidența penală. Atragem atenția managerilor și medicilor că pacienții nu pot fi refuzați pentru că nu există confirmare sau infirmare COVID-19", a declarat Raed Arafat.

”Am emis 4 ordine ale comandantului acțiunii.

Primul: stabilește anumite reguli pentru internarea pacienților. După semnalarea faptului că s-a întârziat internarea, am decis să emitem un ordin care stabilește clar că orice pacient poate fi suspectat de a fi pozitiv, chiar dacă nu există încă o testare.

Refuzul de internare a unui pacient cade sub incidența penală. Atragem atenția medicilor și managerilor că pacienții nu pot fi refuzați pe motiv că nu există confirmarea că sunt pozitivi sau negativi. Tratați problema cu maximă seriozitate.

Al doilea ordin: stabilirea modului de detașare sau delegare. Art 1: Personalul medical de specialitate pot fi detașați sau delegați la alte unități care au deficit de persoanl. Pe durata situației de urgență, personalul nu poate refuza detașarea sau delegarea. Detașarea sau delegarea în alt județ se face prin dispoziția secretarului de stat. Aici a fost obligatoru ordinul pentru pregătirea sistemului sanitar în cazul unei creșteri exponențiale a cazurilor.

Al treilea ordin: a clarificat modul în care inspectoratele de urgență vor coordona servicile de ambulanță.

Al patrulea ordin: un spital militar de campanie se va instala la Constanța. Va fi pe lângă Spitalul CFR din Constanța, care a intrat sub coordonarea Ministerului Apărării”, a declarat Raed Arafat duminică seara.

Mai multe articole despre:
raed arafat coronavirus