MENIU

Raed Arafat, AVERTISMENT după data de 15 MAI: "Posibil să ne trezim cu o creștere BRUSCĂ"

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a precizat că dacă se vor relaxa restricțiile după data de 15 mai nu înseamnă că pericolul a trecut.

"Eu vreau ca populația să înțeleagă că relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm regulile și nu respectăm măsurile de igienă e posibil să ne trezim cu o creștere bruscă a cazurilor.

Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor reguli trebuie să fie și mai scristă pentru populație, pentru a limita răspândirea virusului", a declarat Raed Arafat, pentru o agenție de presă.

Raed Arafat consideră că măștile sanitare ar trebui purtate în toate spațile închise după 15 mai, inclusiv la locul de muncă, în birouri, a vorbit despre utilitatea mănușilor.

”Mănușa, când o porți, dacă atingi ceva cu ea, se infectează, este ca și mâna ta. Dacă porți mănușa și o pui pe fața ta, nu ești protejat. Dacă ai purtat mănușă, nu înseamnă că nu trebuie să te mai speli pe mâini. Mult mai în regulă este spălatul pe mâini, dezinfectarea mâinilor. Este important și să nu atingi suprafețe atinse de mulți oameni înaintea ta: balustrade, uși. Mănușa nu te protejează nici pe tine, nici pe ceilalți. Mănușa are un mod special cum să o scoți. Medicul știe cum s-o facă. E foarte greu să fie scoasă mănușa ca un medic specialist” a spus șeful DSU, citat de DCnews.

Mai multe articole despre:
raed arafat coronavirus