MENIU

Radu Țincu: Noile variante de coronavirus nu vor mai răspunde la anticoprii produși prin vaccinare - Care e motivul

Radu Tincu

Radu Țincu lansează un avertisment dur legat de noile variante de coronavirus care ar putea lua naștere din cauza persoanelor nevaccinate.

„A apărut în Peru (varianta Lambda, n.r.), unde peste 80% din îmbolnăviri în prezent sunt cu această variantă virală, dar ea a mai fost identificată și în alte țări. Chile, Columbia, Argentina au raportat astfel de cazuri. În America sunt doar 44 de pacienți confirmați cu această variantă virală Lambda, rămânând dominantă varianta Delta pe care deja o cunoaștem. Cele două studii despre care și dumnevoastră ați spus la începutul discuției sunt efectuate în Japonia și în America, la New York, și ne spun faptul că este posibil ca această variantă să fie mai rezistentă la anticorpii pe care îi dezvoltăm în urma vaccinării, însă cele două studii nu au fost încă publicate și nu au fost supuse evaluării științifice pentru a ne asigura că acestea sunt efectuate în conformitate cu metodologia de cercetare științifică. Ceea ce știm tot din studiile acestea publicate de japonezi și americani este că varianta Lambda este mai contagioasă, lucru care este dovedit în studiile efectuate de ei. Așteptăm ca aceste studii să fie evaluate. Dacă ele într-adevăr se vor dovedi a fi adevărate, se ridică o mare problemă asupra eficienței anumitor vaccinuri împotriva acestei variante Lambda”, a declarat Radu Țincu la o televiziune de știri.

Variantele virale, a subliniat medicul, „nu țin de conspirație sau de faptul că cineva dorește să apară noi variante virale”.

„Un singur lucru aș vrea să spun apropo de apariția acestor variante virale. Ele nu țin de conspirație sau de faptul că cineva dorește să apară noi variante virale. Variantele virale apar ca urmare a populației nevaccinate, care se transformă într-un mic incubator pentru noi variante virale. Cu cât mai multă populație este nevaccinată, cu atâta apărea noi variante virale și din păcate, la un moment dat, una dintre ele probabil nu va mai răspunde la anticorpii produși prin vaccinare”, a adăugat Radu Țincu.

Mai multe articole despre:
radu tincu avertisment coronavirus vaccin