MENIU

Radu Deac, directorul ANT: Nu ştim cu exactitate când vor începe operaţiile de transplant pulmonar

Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac, a precizat, la Realitatea TV, că nu se ştie încă exact când vor începe operaţiile de transplant pulmonar la Spitalul Sfânta Maria din capitală.

Radu Deac a subliniat faptul că după ce aceste proceduri vor fi introduse în programul de finanţare, se vor începe operaţiunile pentru a se da drumul operaţiilor de transplant.

"Acest lucru nu depinde de noi. După această vizită a Ministrului Sănătăţii a fost informat rezultatul acesteia, care confirmă menţinerea condiţiilor necesare şi din acest moment, după introducerea în programul de finanţare, unitatea poate începe aceste operaţii. Noi ne dorim cât mai repede posibil, însă acestea sunt operaţii complexe, care trebuie pregătite, durează timp. Dacă de astăzi s-a terminat finanţarea, nu înseamnă că de mâine încep transplanturile. Trebuie să apară donatori pentru ca operaţiile să fie efectuate, trebuie urmaţi mai mulţi paşi", a precizat Radu Deac, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant la Realitatea TV.

Agenţia Naţională de Transplant a anunţat joi că se poate efectua transplantul de plămâni la Spitalul Sf. Maria şi că în urma verificărilor demarate ieri nu s-au găsit nereguli.