MENIU

QATARGATE - scandalul care a zguduit Parlamentul European: Un eurodeputat italian a fost arestat la Napoli

QATARGATE - scandalul care a zguduit Parlamentul European

Scandal uriaș de corupție la Bruxelles. Un eurodeputat italian a fost arestat la Napoli. Andrea Cozzolino este cercetat de procurorii belgieni în scandalul de corupţie din Parlamentul European în care sunt implicate Qatarul şi Marocul. De asemenea, poliția belgiană la reținut pe Marc Tarabella. 

Parlamentul European este zdruncinat de scandalurile de corupție. Andrea Cozzolino a fost ridicat de pe scările unei clinici medicale din Napoli. Acesta este acuzat de corupție în dosarul în care sunt implicate Qatarul și Marocul. Cozzolino și-a pierdut imunitatea după un vot în parlamentul de la Strasbourg pe 2 februarie.

Un raport parlamentar arată că Andrea Cozzolino, care a fost până în ianuarie preşedintele delegaţiei PE pentru relaţiile cu Maghrebul, este suspectat că a participat la favorizarea unor state din afara UE. Acesta ar fi fost implicat în special de rezoluţii parlamentare care ar fi putut prejudicia interesele acestor state, în schimbul unor sume de bani.

În același timp, procurorii belgieni au anunţat că au reţinut un europarlamentar, pe care l-au identificat doar cu iniţialele "M.T.", dar despre care o sursă apropiată cazului a spus că este belgianul Marc Tarabella.

În acest amplu dosar de corupţie, anchetatorii belgieni au confiscat 1,5 milioane de euro în numerar de la domiciliile lui Pier Antonio Panzeri, un fost europarlamentar socialist devenit lider al unui ONG. Acesta este o figură centrală în acest scandal şi al europarlamentarei socialiste elene Eva Kaili.

Eva Kaili se află în spatele gratiilor, la fel şi partenerul ei de viaţă, italianul Francesco Giorgi. De asemenea, un asistent parlamentar, Pier Antonio Panzeri, şi un alt italian, Niccolo Figa-Talamanca, reprezentantul unui ONG sunt în arest în acest moment. Toţi sunt acuzaţi de apartenenţă la o organizaţie criminală, spălare de bani şi corupţie. 

Mai multe articole despre:
quatargate parlamentul european eva kaili coruptie