MENIU

QATARGATE - Roberta Metsola, despre scandalul care a zguduit Parlamentul European: „Trebuie să îndreptăm greşelile”

Preşedinta Parlamentului European - Roberta Metsola

Klaus Iohannis și Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, au făcut declarații, luni, la București, după discuții pe care le-au purtat pe tema Schengen, dar și despre scandalul de corupție din Qatar, după ce Eva Kaili, unul din cei 14 vicepreședinți ai instituției, a fost arestată.

„Dacă există lipsă de transparență referitoare la membrii PE, atunci trebuie rezolvată această problemă. Când am spus și spun că am îngrijorări o spun serios. PE susține regulile în toată lumea, nu numai în comunitatea europeană.

Încrederea necesită ani de zile pentru a fi construită şi doar o clipă pentru a fi pierdută. Trebuie să reconstruim ceea ce trebuie reconstruit, trebuie să îndreptăm greşelile şi trebuie să facem reformă. Va exista în continuare toleranţă zero pentru corupţie, nu poate exista niciun fel de impunitate, asigur pe toată lumea că Parlamentul European va lupta împotriva actorilor rău-voitori care încalcă principiile pe care eu şi colegii mei ne-am petrecut întreaga carieră ca să le promovăm, şi anume statul de drept, justiţia şi procedura corectă”, a spus Roberta Metsola la București.

„O chestiune complicată, neașteptată, este scandalul care a izbucnit acum câteva zile în Parlamentul European, legat de acuzații de corupție. O spun public, o susținem 100%, felul direct, deschis și ferm în care a abordat aceste chestiuni – este cu siguranță calea corectă. PE în ansamblu își face treaba foarte bine, UE în ansamblu rezolvă problemele, dar când anumite situații unele persoane nu fac ceea ce se așteaptă electoratul, trebuie să fie anchetate așa cum scrie la carte, procurorii trebuie lăsați să-și facă treaba”, a spus și Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
quatargate parlamentul european roberta metsola