MENIU

Putin se pregătește de mobilizare generală si simplifică procesul de recrutare. Unde fug rușii de înrolare

Foto: Profimedia

Rusia se pregătește de o nouă mobilizare. Președintele Vladimir Putin a semnat o lege care simplifică recrutarea. Între timp, rușii care au fugit de mobilizare în alte țări primesc o nouă lovitură de grație. Cea mai mare bancă din Dubai a început să le blocheze conturile de investiții. 

Potrivit noii legi semnate de Putin, un rezervist poate fi acum mobilizat digital, printr-un portal al serviciilor publice ruse. Până acum, convocările trebuiau predate personal.

Președintele rus a decretat în luna septembrie mobilizarea a 300 de mii de rezerviști, a cărei implementare a fost frecvent haotică.

Imagini cu comandanți care urlau la noii recruți și îi înjoseau au apărut pe internet și au băgat spaima în rușii care mai aveau de gând să servească patria.

Totodată, țara cunoscută ca paradisul rușilor fugari dă o lovitură grea Moscovei. Cea mai mare bancă din Dubai, Emirates NBD a început să blocheze conturile de investiții ale rușilor. Banca va transfera activele rusești în conturi speciale, iar clienții nu vor mai putea retrage fondurile.

Mii de ruși s-au stabilit în Emiratele Arabe Unite anul trecut, în special în Dubai. Ei au fost principalii cumpărători nerezidenți ai proprietăților imobiliare din Dubai în 2022.

Mai multe articole despre:
rusia armata armata rusiei inrolare recrutare