MENIU

Putin pregătește Rusia pentru un „război veșnic” cu Occidentul

Foto: Profimedia

Kremlinul se pregătește pentru un „război veșnic” cu Occidentul. Sunt dezvăluirile șocante făcute la o petrecere a înalților oficiali ruși la care a participat și Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin. Informațiile au apărut în presa americană care citează un invitat prezent l petrecerea respectivă. 

O petrecere cu fast de la sfârșitul lunii decembrie unde s-au strâns elitele culturale și politice ale Rusiei a fost marcată de un toast șocant făcut de Dmitri Peskov.

Credinciosul lui Putin a ridicat paharul și în liniștea din sală a spus: „Știu că vă așteptați să zic ceva (…) Lucrurile vor deveni mult mai dificile și va dura foarte, foarte mult timp.” A spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului în fața elitei rusești.

Atmosfera a devenit imediat tensionată, iar cei mai mulți invitați au fost deranjați de mesajul lui Peskov, a mărturisit unul dintre participanți presei americane. „Era clar că avertiza că războiul va rămâne cu noi și că ar trebui să ne pregătim pentru un drum lung”, a spus invitatul.

Din cele mai importante declarații ale lui Putin din ultimele luni reiese că Rusia duce o luptă pentru supraviețuire. Ucraina nu mai este neapărat scopul principal al războiului, ci lupta cu Occidentul, susțin analiștii de politică externă.

„Toate țările NATO și-au declarat obiectivul principal strategic, acela de a ne distruge,” a declarat anterior Vladimir Putin. 

Invazia care trebuia să dureze 3 zile s-a transformat în războiul îndelungat cu Occidentul. Propagandiștii ruși cer o mai mare implicare a publicului, pentru că operațiunea militară specială din Ucraina a ajuns o bătălie globală cu Europa și Statele Unite.
Iar ideologul lui Putin, Aleksandr Dughin a cărui fiică a fost ucisă în atentatul de anul trecut, susține că cetățenii rușii trebuie să fie pregătiți să își dea viața pentru dragostea față de Rusia

Mai multe articole despre:
vladimir putin peskov razboi occident propaganda