MENIU

PUTIN pierde încă un general de TOP și 5 ofițeri în războiul din Ucraina - Au fost uciși cu rachete americane HIMARS

PUTIN pierde încă un general de TOP și 5 ofițeri în războiul din Ucraina - Au fost uciși cu rachete americane HIMARS

Rusia continuă să piardă comandanți de top. Ucraina susține că un nou general important din Armata Rusă și cinci ofițeri ar fi murit pe frontul războiului în regiunea unde rușii au pornit ofensiva.

Ucraina susține că un alt general rus, alături de alți ofițeri ar fi fost uciși într-o lovitură reușită cu sistemul de rachete HIMARS, donat de SUA, în zona de sud ocupată de ruși - Herson.

Este vorba de șeful Statului Major al Corpului 22 de Armată al Forțelor Armate al Federației Ruse, generalul-maior Artem Nasbulin. Acesta ar fi murit în atacul lansat duminică asupra postului de comandă mobil din Tavriisk, din regiunea Herson. Artem Nasbulin ar fi murit chiar în cartierul general al armatei ruse din Herson, alături de încă 12 ofițeri ruși.

Explozia uriașă în Novaia Kakhovka, ocupată de Rusia, în regiunea Herson, Ucraina, pe 11 iulie.

Serhiy Bratchuk, purtătorul de cuvânt al șefului administrației militare regionale Odesa, le-a spus adepților săi pe Telegram că o rachetă HIMARS a lovit și generalul Nasbulin a fost ucis.

În imaginile difuzate de Ucraina, sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate HIMARS, donate de SUA, care lovesc ținte la o distanță de până la 50 de mile, pot fi văzute lovind lângă centrala electrică Nova Kakhovka. Potrivit informațiilor ucrainene, Rusia ar avea 200 de soldați masați acolo.

Șeful administrației militare regionale Odesa - Serghei Bratchuk a anunțat că „după ce rachetele HIMARS au lovit sediul din regiunea Herson, șeful de stat major al Corpului 22 de Armată al Forțelor Armate RF (unitatea militară 73954, Simferopol), generalul-maior Nasbulin, a murit. Colonelul Kens, al cărui deces am raportat ieri, a murit tot acolo. Și, în afară de el, comandantul diviziei a 20-a de puști motorizate (unitatea militară 22220, Volgograd) colonelul Andrei Gorobeț, șeful departamentului operațional al sediului diviziei a 20-a motorizate, colonelul Koval, șeful artileriei diviziei a 20-a motorizate, colonelul Gordeev. În total, peste 150 de persoane au murit, inclusiv 5 ofițeri”, în mesajul postat pe Telegram.

Și Sergey Khlan, consilier al șefului administrației militare regionale Herson, a anunțat distrugerea punctului de comandă: „Am distrus un punct de comandă inamic în mișcare, echipament militar, radare și antene, apărarea aeriană care a așezat acolo orci. Sunt 200 de ruși. Conform informațiilor preliminare, sunetele care au fost auzite noaptea în Kakhovka și în apropiere sunt o lovitură clară a forțelor noastre armate din Tavriisk”.

Și deputatul poporului Alexei Goncearenko a anunțat că a fost bombardată baza armatei ruse din centrul regional Herson: „Astăzi, cu o lovitură directă, ai noștri au distrus baza rușilor din Herson… Conform informațiilor mele, rachetele au ajuns în cazarma Gărzii Ruse. Sunt 200 de morți”.

Înainte ca lansatorul de rachete multiplă HIMARS să sosească, orașul Herson, din sudul ocupat de ruși, era în afara raza de acțiune a forțelor ucrainene, scrie Daily Mail.

Videoclipul postat de ucraineni arată ceea ce pare a fi un depozit de muniție la bază explodând, în timp ce canalele ruse Telegram raportează că Vladimir Putin s-ar fi înfuriat din cauza incapacității sistemelor antiaeriene S-400 ale Rusiei de a proteja forțele armate ruse, potrivit aceleiași publicații.