MENIU

Putin pare să îl susțină pe Trump la alegerile din 2024. Semnele care arată afinitatea liderului de la Kremlin pentru fostul președinte SUA

Foto: Profimedia

Vladimir Putin pare să-l susțină pe Donald Trump pentru a câștiga un nou mandat la Casa Albă. Președintele Rusiei a întocmit recent și o listă cu 500 de americani pe care îi sancționează prin interzicerea intrării lor în țară. Culmea, apar nume care nu au de-a face cu Rusia ci, mai degrabă, sunt rivali ai lui Trump. În urmă cu câteva zile, președintele rus ar fi declarat că ”dușmanii lui Trump sunt și dușmanii mei”. 

Experții în politică din Statele Unite ale Americii susțin că intenția lui Vladimir Putin este cât se poate de clară după apariția listei cu cele 500 de persoane sancționate de Rusia. Grupul Make America Great Again al lui Donald Trump, nu face parte din lista neagră, iar Trump ar fi astfel, susținut pentru alegerile prezidențiale din SUA, din 2024.

„Cred că este vorba despre o manifestare publică nesăbuită, din partea lui Vladimir Putin față de prietenul său Donald Trump. Aceasta este metoda lui Putin și a Rusiei de a demonstra că vor să-l sprijine pe Donald Trump în eforturile lui de a recâștiga președinția Statelor Unite”, spune John Brennan, fostul director CIA. 

Deși Occidentul este cel care pune sancțiuni Rusiei, după începerea invaziei din Ucraina, președintele rus nu a vrut să rămână mai prejos. Potrivit presei americane, mulți dintre cei puși pe lista neagră nu au nimic de-a face cu Rusia sau politica americană față de Kremlin. În schimb, ar fi dușmani interni ai fostului președinte Donald Trump.

Letitia James, de exemplu, procurorul general din New York, care îl dă în judecată pe Trump pentru fraudă este și ea pe listă. De asemenea, se regăsețe și Brad Raffensperger, secretarul de stat al Georgiei, care i-a rezistat lui Trump când, după ce a pierdut alegerile din 2020, președintele a apelat la el pentru a „găsi” voturi pentru a inversa rezultatul.

 

Mai multe articole despre:
vladimir putin donald trump cia fbi sua rusia