MENIU

Putin, noi declarații CONTROVERSATE: Suntem capabili să depistăm orice ţintă inamică (...) şi de a da lovitura letală

Vladimir Putin, președintele Rusiei / Foto: Profimedia

Vladimir Putin face noi declarații controversate. Preşedintele a asigurat, duminică, cu ocazia unei parade navale la care a asistat la Sankt-Petersburg, că flota rusă este capabilă să depisteze şi să distrugă "orice ţintă inamică sub apă, la suprafaţă sau în aer şi de a da lovitura letală dacă este necesar".

Pe fondul tensiunilor puternice cu Occidentul, Putin a lăudat în ultimii ani noile arme concepute de ţara sa, pe care le numeşte "invincibile", relatează HotNews.ro.

Printre ele figurează racheta hipersonică de nouă generaţie Avangard, capabilă să atingă viteza Mach 27 şi să îşi schimbe cursul şi altitudinea, care a intrat în serviciul armatei ruse în decembrie 2019, sau racheta Zircon care zboară la Mach 7, testată cu succes în iulie.

Multe alte arme, cum ar fi racheta hipersonică Kinjal pentru forţele aeriene şi racheta cu propulsie nucleară Burevestnik, sunt în curs de dezvoltare.

Sistemele de apărare antiaeriană S-500, prezentate drept "fără echivalent în lume", au fost testate cu succes pe 20 iulie.

Vladimir Putin susține că Rusia şi-a câştigat locul între "principalele puteri maritime mondiale" dezvoltându-şi o "aviaţie navală eficientă cu rază scurtă şi lungă de acţiune, sisteme de apărarea fiabile şi arme hipersonice ultimul tip, care nu au echivalent în lume şi continuă să fie îmbunătăţite constant şi cu succes".

 
Mai multe articole despre:
putin rusia flota rusa tinte inamice