MENIU

Putin îi compară pe combatanții ucraineni cu militanții ISIS, în timp ce atrocitățile atribuite soldaților săi sunt "provocări"

Președintele Vladimir Putin și secretarul general al ONU, António Guterres.

Președintele Vladimir Putin i-a comparat pe combatanții ucraineni cu militanții ISIS, în cadrul întrevederii pe care a avut-o marți, la Moscova, cu secretarul general al ONU, António Guterres.

„Auzim că sunt civili la Azovstal, dar atunci armata ucraineană ar trebui să-i elibereze – altfel sunt teroriști care acționează ca ISIS”, a afirmat liderul rus, potivit RIA Novosti.

Putin a precizat că poziția Kievului cu privire la soluționarea situației în ceea pe privește viitorul Peninsulei Crimeea și Sevastopolului.

Președintele rus a afirmat că țara sa "a fost nevoită" să recunoască independența republicilor Donețk și Lugansk pentru a opri "genocidul populației locale", ordonat de puterea de la Kiev. 

Putin a invocat din nou "provocarea" de la Bucha, cu care Armata rusă nu ar avea nicio legătură, ca motiv pentru blocarea negocierilor din Turcia, cu toate că se ajunsese "la un progres semnificativ".

Mai multe articole despre: