MENIU

PUTIN, făcut de râs în direct - Ce s-a anunțat oficial la televiziunea Kremlinului despre războiul din Ucraina

Vladimir Putin, președintele Rusiei

Vladimir Putin a fost contrazis, oficial, chiar la televiziunea de stat din Rusia. Principalul argument al lui Putin în invadarea Ucrainei a fost demontat în direct de portavocea Kremlinului.

Televiziunea de stat - Rossyia 1 a admis în emisiunile de seară, la oră de maximă audiență, că rusofonii din regiunea Donbas luptă de fapt alături de trupele ucrainene împotriva Armatei ruse, potrivit publicației americane Newsweek.

Comentatorii de la televiziunea oficială au recunoscut că ucrainenii vorbitori de limbă rusă luptă în număr mare împotriva soldaților ruși în Donbas, deși principalul motiv invocat de Vladimir Putin și alți oficiali de rang înalt din Rusia au susținut că Ucraina a fost invadată pentru a elibera vorbitorii de limbă rusă de conducătorii „naziști”. Volodimit Zelenski, președintele ucrainean, vorbitor de limbă rusă, a fost acuzat de „nazism”, deși acesta este evreu, iar membri ai familiei sale au murit în Holocaust.

„Este un paradox foarte interesant. Coloana vertebrală principală a luptătorilor ucraineni din regiunea Donbas este formată din vorbitori de rusă și locuitori ai regiunilor rusofone ale Ucrainei”, a comentat jurnalistul Andrei Sidorcik la Rossya 1 despre luptele ce se duc acum în Donbas.

Sidorcik a mai spus că Rusia nu va putea să-și atingă obiectivele decât „ștergând istoria (Ucrainei - n.red.) din ultimii 30 de ani” și că este nevoie de „denazificare”, unul din argumentele enunțate de Kremlin pentru a justifica invadarea Ucrainei.

Comentariile lui Sidorcik au fost completate de moderatoarea Olga Skabeeva, supranumită „Păpușa de fier a lui Putin TV”, care a afirmat că „ar trebui să existe o singură Ucraina – a noastră, în întregime”, mai scrie Newsweek.

Declarațiile făcute la televiziunea rusă de stat au fost prezentate inițial de jurnalista Julia Davis, de la The Daily Beast și Russian Media Monitor, care a distribuit dialogul purtat la postul oficial rus de televiziune.