MENIU

Pune o pungă goală de cafea, în frigider. Rezultatul, neaşteptat

Mirosul neplacut din frigider este extrem de deranjant pentru fiecare dintre noi, fie ca este generat de alimentele care “inunda” tot frigiderul, fie ca este din cauza aerisirii precare a acestui electrocasnic, toate gospodinele cauta sa elimine mirosul si exista cateva variante extrem de simple.

Mirosul puternic al boabelor de cafea acopera si absoarbe mirosul generat in frigider de alimente. Astfel dacă pui în frigider o pungă de cafea care este goală, sau care mai are puţină cafea, macinată sau boabe, mirosul va dispărea. Daca nu iti place cum miroase cafeaua poti folosi boabe de ovaz.

Totodată, un bol mic cu bicarbonat de sodiu pus pe unul din rafturile frigiderului te ajuta sa elimini mirosurile neplacute foarte rapid. Bicarbonatul absoarbe mirosul mancarurilor sau alimentelor cu un puternic impact. Mirosul poate sa apara in frigider si din cauza unei ingiene precare a acestuia, prin urmare este recomandat sa il spalati o data pe luna cu detergent si sa il dezghetati complet, daca acest lucru este imposibil, incercati sa ingienizati macar rafturile ce se elibereaza.

Dar mai există soluţii. O cana de otet si jumatate de cana de apa pusa intr-un bol pe unul din rafturile frigiderului tin departe orice miros din frigider. Daca nu iti place mirosul de otet, incearca sa folosesti zeama de lamaie, are acelasi efect dar cu un miros mult mai placut.