MENIU

Puiu Popoviciu rămâne cu pedeapa de șapte de ani de închisoare

Omul de afaceri Puiu Popoviciu rămâne cu pedeapsa de 7 ani închisoare cu executare, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins, vineri, contestația în anulare, primită în dosarul „Ferma Băneasa”, anunță Realitatea TV.

În sala de judecată a Înaltei Curți, avocatul milionarului a încercat să îi convingă pe magistrați să aprobe contestația pe motiv de incompatibilitate. Mai exact, unul dintre cei 3 judecători din complet care l-au condamnat, s-ar mai fi pronuntat în același dosar în 2009, dar la vremea aceea fiind procuror anticorupție.

Puiu Popoviciu a părăsit România înainte ca Instanţa supremă să dea sentinţa în acest dosar. El a fost reperat și reținut în Marea Britanie, la Londra, de unde autorităţile române încearcă să îl extrădeze.

Omul de afaceri a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de 200.000 de lire. 

În august, Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa". În același dosar, au mai fost condamnați Cornel Șerban (fostul șef DGIPI) — 2 ani și 6 luni cu executare, Ioan Nicolae Alecu (rectorul Universității de Agronomie) — 6 ani cu executare, Petru Pitcovici (fost șef în Direcția Generală Anticorupție din MAI) — 2 ani cu suspendare, Ștefan Diaconescu — 5 ani cu executare și Andrei Mihai Bejenaru — 6 ani cu executare.

Mai multe articole despre:
proces închisoare Puiu Popoviciu