MENIU

Psiholog criminalist, despre elevii care au agresat sexual o profesoară: „Demonstrează maniera în care școala este infestată de stradă, de după bloc; Ei nu au maturitatea necesară”

Tudorel Butoi, profesor universitar doctor, psiholog criminalist cu o experiență de 35 de ani ca practician în domeniul criminalisticii, a luat atitudine pe tema celor mai recente evenimente care au marcat sistemul educațional din țara noastră. În cadrul unei intervenții la Realitatea Plus, reputatul criminolog a analizat mai ales episodul recent în care o profesoară este hărțuită sexual de elevii săi.

„Imaginile ne demonstrează maniera în care școala este infestată de stradă. Aceste obiceiuri, apucături, gesturi, schițării de psihologie a mulțimii de psiohologie a grupului pe tema sexuală este adusă din stradă de după bloc, din cultura de familie a acestor copii și așa mai departe, adus în școală și livrate școlii.

Ce să facă biata profesoară? Ce instrumente are ea pentru a putea să stopeze aceste lucruri? Când educația nu a fost formată la acești copii, de la vârste mici de la 3 ani, prin observație, prin încurajarea comportamentelor pozitive, prin mica corecție.

Ai mai pomenit de elev scos în fața clasei, de elev scos în colțul rușinii, mă refer la vârstele mici când se inoculează. Ai mai pomenit de elev mutat în altă clasă sau la altă școală sau exmatriculat. Nimic din toate astea, o politică laissez faire, naivă, de abandon și de victimizare a acestor copii, pentru că ei nu au maturitatea necesară,” a spus Tudorel Butoi.

În ceea ce privește episodul în care o profesoară a fost înjunghiată de un elev, psihologul criminalist a acuzat autoritățile din Ministerul Educației pentru lipsa de măsuri concrete:

„Acum i-a prins în flagrant, de data aceasta, dar ce se întâmplă de 3 zile de când avem femeia aceea înjunghiată? S-a făcut celulă de criză la Ministerul Educației, au fost adunați factorii responsabili, au fost adunați și din poliția comunitară? S-a făcut o celulă de criză? Păi ăsta este un fenomen extraordinar. Nimeni n-a luat foc. Nimeni!,” a mai spus Tudorel Butoi.