MENIU

PSD se rățoiește la MCV. Reacție halucinantă de la vârful partidului condus de Dragnea

Forfotă mare în PSD pentru a acoperi lovitura de ciocan aplicată Guvernului PSD-ALDE de ultimul raport MCV al Comisiei UE. "România este tratată preferenţial, însă într-un sens negativ" - este afirmația surprinzătoare a unui vicepreședinte PSD.

Vicepreşedintele PSD, Roxana Mînzatu, consideră că raportul MCV publicat astăzi de către Comisia Europeană "instituie o abordare coercitivă faţă de state membre ale Uniunii Europene, ceea ce va conduce, în cele din urmă, la o Europă cu două viteze".

Conform vicepreşedintelui PSD, raportul MCV nu reflectă egalitatea de tratament pentru statele membre, o valoare fundamentală a UE.

"Mai mult, forma raportului prezentat astăzi ignoră deschiderea totală şi disponibilitatea de cooperare a autorităţilor din ţara noastră şi omite să spună că sub MCV România a înregistrat progrese semnificative în privinţa obiectivelor asumate la nivel european", spune vicepreședinta PSD.

Subalterna lui Liviu Dragnea, cel care a declanșat imediat după câștigarea alegerilor asaltul asupra instituțiilor din domeniul justiției și asupra legislației anticorupției, este interesată de un singur lucru: "protocoalele secrete".

"România nu beneficiază de un tratament egal cu al celorlalte ţări din UE, raportul MCV având o pronunţată componentă subiectivă, care nu ţine cont de progresele realizate de România de la instituirea mecanismului şi nici de disponibilitatea autorităţilor de la Bucureşti de a coopera în totalitate cu autorităţile europene. Sunt curioasă însă dacă documentul oficial menţionează protocoalele dintre serviciile secrete şi instituţiile din Justiţie. Altfel, raportul MCV s-ar îndepărta tot mai mult de valorile UE prevăzute în tratate. Ignorarea protocoalelor dintre serviciile secrete şi instituţiile din justiţie, precum şi a efectelor acestora înseamnă în cele din urmă încălcarea dreptului la demnitate umană, prevăzut în art.2 din tratatul UE", a declarat Roxana Mînzatu.

Vicepreşedintele PSD adaugă că rolul MCV a fost denaturat prin schimbarea regulilor în timpul jocului. MCV-ul de astăzi nu mai are nimic în comun cu rolul care i-a fost atribuit cu bună credinţă la instituire, în 2007.

"Sunt profund ataşată valorilor europene pentru că aproape toată viaţa mea profesională este legată de lucrul cu instituţiile şi proiectele europene. Remarc însă o schimbare fundamentală de atitudine a instituţiilor de la Bruxelles faţă de ţara noastră, care, în ciuda unor progrese semnificative în privinţa MCV şi nu numai, continuă să schimbe regulile în timpul jocului. Astăzi, România este tratată preferenţial, însă într-un sens negativ", a adăugat Roxana Mînzatu.

Mai multe articole despre:
raportul MCV