MENIU

PSD nu participă la şedinţa Comisiei de sănătate pe tema condiţiilor impuse personalului medical

PSD absentează de la Comisia de sănătate din Senat. Foto/Profimedia

Senatorul PSD Florian Bodog a anunţat marţi că social-democraţii nu vor participa la şedinţa Comisiei de sănătate de la Senat în care se va dezbate proiectul de lege prin care angajaţii din domeniul medical care nu sunt vaccinaţi pot fi suspendaţi pe o perioadă de 30 de zile.

„S-a discutat astăzi în biroul Comisiei pentru sănătate cu privire la proiectul care doreşte să reglementeze faptul că personalul medical care nu este vaccinat va fi suspendat pe o perioadă de 30 de zile sau se vor testa pe banii lor. Preşedintele comisiei, domnul Streinu-Cercel, şi colegii de la PSD au solicitat celor de la PNL să amânăm discuţia în comisie, să amânăm elaborarea unui raport, să discutăm doar amendamentele - care sunt destul de multe -, să discutăm punctele de vedere venite de la Sanitas şi de la Avocatul Poporului şi organizaţii profesionale. Nu s-a dorit acest lucru, motiv pentru care PNL, trecând peste prevederile regulamentului Senatului, a hotărât convocarea şedinţei comisiei la ora 16,00. PSD nu va participa la această şedinţă, care este convocată nestatutar. Comisia poate fi convocată de altcineva doar în absenţa preşedintelui. Preşedintele a fost prezent, a solicitat şi a decis să nu se convoace această şedinţă", a declarat Bodog la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că în plin vârf pandemic "nu ne putem permite să renunţăm la vreunul dintre actorii care acordă asistenţă medicală".

"Soluţia PSD a fost ca testele să fie decontate de stat. Suntem într-o criză de sănătate publică, o criză medicală, nu ne permitem să pierdem niciun medic, nicio asistentă medicală de la patul bolnavului", a motivat el poziţia social-democraţilor.

Întrebat dacă PSD este de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă, Bodog a menţionat: "Introducerea certificatului verde la locul de muncă este o măsură care s-a aplicat şi în alte state. Nu suntem de acord cu modul în care este reglementat în momentul de faţă certificatul verde. Practic, s-a trecut peste decizia europeană să poţi să beneficiezi de certificat verde chiar dacă eşti testat. La noi nu se ia în considerare acest lucru, motiv pentru care nu susţin acest lucru".