MENIU

PSD ar da mâna cu PNL, cu o condiție. Cu cine nu ar colabora

<p>Inquam Photos / Octav Ganea&nbsp;</p>
<p>Inquam Photos / Octav Ganea&nbsp;</p>
<p>Inquam Photos / Octav Ganea&nbsp;</p>

Viorica Dăncilă pică și se relansează. La două zile de la căderea Guvernului în Parlament, Dăncilă spune că PSD, partidul pe care încă îl conduce, ar sprijini un Guvern PNL. Doar dacă liberalii nu vor tăia pensii și salarii și vor semna Pactul pentru bunăstare. Viorica Dăncilă și-a lansat candidatura la Preşedinţia României, sâmbătă, la Romexpo.

Declarațiile legate de o posibilă colaborare cu PNL au fost făcute înaintea lansării candidaturii sale  la prezidențiale.

În prima zi de campanie electorală, Dancila isi relanseaza candidatura la prezidentiale , la Romexpo, unde și-a făcut intrarea tot pe cantecul "Eye of the Tiger", din filmul "Rocky". Aici a făcut baie de mulțime printre miile de simpatizanți ai PSD.  


Întrebata, sambata, la sosirea la Romexpo, daca PSD va da votul in Parlament unui Guvern PNL, Dăncilă a spus că este posibil doar dacă semnează Pactul pentru bunastarea romanilor, care arată că intr-adevar reprezentantii PNL nu vor sa taie pensiile si salariile.

Dancila a spus: "Noi am mai auzit astfel de lucruri si pe urma s-a intamplat altfel. Daca intr-adevar nu vor sa taie pensiile si salariile, sa semneze Pactul pentru bunastarea romanilor si atunci le vom acorda credibilitate", a spus Dăncilă.

Vineri, presedintele Klaus Iohannis si liderul PNL, Ludovic Orban, au dat asigurari ca nu vor fi taiate pensiile si salariile.

„Daca semneaza, vom sustine, noi nu vrem ca tara sa stea in instabilitate", a mai spus președintele PSD.

"Vreau ca sa vina un nou guvern cat mai repede, sa fie desemnat cat mai repede un premier, sa-si formeze cabinetul pentru ca pentru mine, pentru PSD, este important in primul rand ce se intampla in aceasta tara", a afirmat Dancila.

Cu cine nu ar colabora însă, sub nicio formă, este partidul condus de fostul său coleg Victor Ponta.

Aceasta a spus ca exclude o colaborare cu cei de la Pro Romania "pentru ca intotdeauna au tradat".

În ultima perioadă, social-democrații au acuzat PNL și pe șeful statului Klaus Iohannis că doresc să taie pensiile și salariile românilor. Opoziția a infirmat, de fiecare dată acest lucru.

Încrederea Cabinetului Dăncilă a fost retrasă, după adoptarea moțiunii de cenzură în plenul reunit de joi al Parlamentului.

Anterior, Viorica Dăncilă a propus partidelor politice un pact pentru bunăstarea românilor.