MENIU

Proteste violente la Washington. Primul membru al Administrației Trump care demisionează după asaltul asupra Congresului

Elaine Chao, secretarul pentru Transporturi în Administrația Trump, și-a anunțat demisia după violențele din 6 ianuarie 2020 din Congresul american, la validarea lui Joe Biden ca președinte ales al SUA

Secretarul american al Transporturilor, Elaine Chao, şi-a anunţat joi demisia. Elaine Chao este primul membru al cabinetului Donald Trump care şi-a anunţat demisia după violenţele comise miercuri în incinta Capitoliului.

 

Secretarul american al Transporturilor, Elaine Chao, şi-a anunţat joi demisia, invocând „îngrijorarea” faţă de violenţele de la Capitoliu de miercuri de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, relatează AFP.

Aceasta a anunțat că va demisiona , oficial , luni, după ce s-a sfătuit cu soțul său, Mitch McConnell, potrivit CNN.

„Ţara noastră a trăit un eveniment traumatizant, total evitabil (...) care m-a tulburat atât de mult încât nu pot să îl ignor”, a afirmat, potrivit unui comunicat de presă, soţia liderului senatorilor republicani Mitch McConnell.

Demisia a fost salutată de aleşii democraţi, care cer îndepărtarea de la putere a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump după violenţe comise de susţinători ai acestuia.

Miercuri a demisionat și șefa de cabinet a Melaniei Trump, la câteva ore după violentele de la Capitoliu. Stephanie Grisham a fost alături de Donald Trump timp de cinci ani. A fost director de comunicare de la Casa Albă și secretar de presă și actual șef de cabinet pentru prima doamnă Melania Trump.

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate după ce sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de validare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia pe holurile Congresului american.

Citește și Stare de URGENȚĂ pentru 15 zile la Washington, după ce Capitoliul a fost INVADAT de susținători ai lui Trump: 4 morți. Congresul a certificat victoria lui Joe Biden