MENIU

Proteste la Washington. Contul de Twitter al lui Trump - BLOCAT pentru 12 ore după instigare la violență. Ultimatum pentru președintele american

Donald Trump, blocat de Twitter

Twitter a şters postările lui Donald Trump în care i-a încurajat miercuri pe protestatarii din Washington care au luat cu asalt Congresul american în care se valida rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2020, când a fost ales Joe Biden. În plus, reţeaua de socializare a blocat timp de 12 ore contul preşedintelui american, astfel că acesta nu va mai putea transmite mesaje până joi.

 

Twitter a blocat contul preşedintelui Donald Trump pentru 12 ore. Nu este prima blocare a actualului lider de la Casa Albă, care preferă să comunice în general pe rețeaua Twitter. Decizia  a venit și după ce Facebook şi YouTube au înlăturat videoclipul lui Trump către susținătorii săi.

În declarația video pentru susținătorii săi violenți din Washington, Trump le-a transmis:

„Vă cunosc durerea, știu că sunteți dezamăgiți și suferiti, știu ca doare. Am avut alegeri care ne-au fost furate. A fost o victorie uriașă și toată lumea știe, în special cealaltă tabără, dar trebuie să mergeți acasă acum. (...) Nu vrem ca nimeni să fie rănit. Este o perioadă foarte grea. N-a mai existat niciuna la fel, în care un astfel de lucru să se întâmple, în care să ne ia totul, de la mine, de la voi, de la țara noastră. Acestea au fost alegeri fraudate, dar nu putem face jocul acestor oameni. (...) Ați văzut cum vă tratează alții, dar mergeti acasa in pace, acum”.

După ce starea de alertă decretată pentru capitala SUA timp de 12 ore, în jurul orei 18.00, ora locală (ora 1.00 - ora României), Donald Trump a postat un mesaj surprinzător pe Twitter, prin care părea că ar susține asaltul protestatarilor de miercuri, pe care ii numeste chiar „mari patrioți”.  El le transmite acestora sa tina minte această zi pentru totdeauna. 

Citește și VIDEO HAOS la Washington. Donald Trump, primul mesaj către protestatari: Mergeți acasă. Știu că doare, alegerile au fost furate, dar ne trebuie pace. Twitter I-A ȘTERS postările

Twitter a eliminat miercuri seară mai multe dintre tweet-urile preşedintelui Trump privind acţiunile violente de la Capitoliul SUA.

Printre tweet-urile eliminate sunt videoclipul postat de Trump miercuri după-amiază în care le-a vorbit susținătorilor săi, dar și ultimul mesaj prin care le-a dat de înțeles că îi aprobă, alături de mesajul în care il critica pe vicepreşedintel Mike Pence, despre care spunea că îi lipseşte „curajul” de a face ceea ce era necesar.

Twitter a anunțat miercuri că a blocat contul președintelui Trump timp de 12 ore și a avertizat pentru prima dată că îl poate suspenda definitiv. Liderul de la Casa Albă nu va mai putea posta mesaje până joi, în jurul orei 6.00-7.00, ora locală.

Suspendarea temporară a contului lui Trump a fost din cauza încălcării regulilor, a mai transmis compania.

„Am cerut eliminarea a trei tweet-uri @realDonaldTrump care au fost postate mai devreme astăzi pentru încălcări repetate și grave ale politicii noastre. Aceasta înseamnă că @realDonaldTrump va fi blocat timp de 12 ore după eliminarea acestor Tweet-uri. Dacă Tweet-urile nu sunt eliminate, contul va rămâne blocat”, a transmis Twitter.

În plus, Twitter a avertizat că „viitoarele încălcări… vor duce la suspendarea permanentă a contului @realDonaldTrump”.