MENIU

Proteste la Munchen înainte de summitul G7. Zeci de mii de oameni, în stradă - FOTO

Proteste la Munchen / Sursa foto: Profi Media

Zeci de mii de protestatari sunt așteptați să se adună sâmbătă la Munchen, cu o zi înainte de începerea summitului G7, care este organizat anul acesta în Alpii Bavarezi la Schloss Elmau.

Poliția se aștepta la cel puțin 20.000 de protestatari în capitala Bavariei. 15 grupuri critice la adresa globalizării, de la organizația Attac și până la organizația de mediu WWF, vor participa la demonstrații, notează Washington Post

Printre solicitările acestora se numără eliminarea treptată a combustibililor fosili, conservarea diversității animale și vegetale, justiție socială și o luptă intensificată împotriva foametei.

Sâmbătă dimineață, membrii organizației antisărăcie Oxfam au organizat un protest tot la Munchen, purtând capete supradimensionate ale liderilor G7. Activiștii Oxfam au cerut mai multă egalitate la nivel mondial.

„Avem nevoie de acțiuni concrete pentru a face față crizelor multiple ale vremurilor noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Oxfam, Tobias Hauschild, pentru The Associated Press. „Asta înseamnă că G7 trebuie să acționeze imediat. Ei (liderii - n. red.) trebuie să lupte împotriva foametei, inegalității și sărăciei.”

Liderii G7 din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia sunt așteptați să înceapă să sosească în Germania sâmbătă după-amiază pentru summitul care începe mâine, 26 iunie, și se desfășoară până marți, 28 iunie.

Mai multe articole despre:
proteste munchen summit g7